BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr privat nettsky på 30 dager

HP snekrer sammen en ny tjeneste basert på konseptet «konvergent infrastruktur».

6. sep. 2010 - 11:09

HP har kunngjort en ny tjeneste, Cloudstart, som skal gjøre det mulig for en kunde å ha en åpen og smidig privat nettsky operativ i løpet av 30 dager.

Tjenesten omfatter både maskinvare og programvare. Den private nettskyen gir anledning til å tilby selvbetjente tjenester fra en felles portal der det betales per bruk. Løsningen skalerer og kan stadig tilføres nye tjenester.

Ifølge HP sikrer deres åpne tilnærming at den private nettskyen vil kunne integreres med portaler fra tredje part, med offentlige nettskytjenester, med faktureringsløsninger og med ulike driftsløsninger.

Argumenter for å organisere interne tjenester som privat nettsky er mer effektiv drift av fysiske ressurser som nettverk, lagring og servere, større smidighet og raskere utlegging av nye tjenester. Nettskyer tillater automatisert drift og vesentlig reduksjon i ressurser avsatt til å dokumentere at man holder seg til et gitt sett med regler.

De vesentlige bestanddelene i HP Cloudstart er bladservere av typen BladeSystem Matrix og programvaren Cloud Service Automation. Tjenester i forbindelse med etableringen av Cloudstart leveres gjennom HP Storageworks.

HP Norge opplyser at tjenesten vil tilbys her i landet fra desember. Cloudstart er allerede tilgjengelig i Japan og i forretningsområdet Asia/Stillehavet.

Blant pilotkundene med Cloudstart er det kjente amerikanske universitetet Carnegie Mellon, som ville erstatte flere dedikerte klynger med én felles nettsky for tjenester som simulering og dataanalyse, samt drive forskning på nettskyer. Dette systemet ble etablert i samarbeid med Intel, Samsung og VMware, og var operativt etter færre enn 30 dager.

HP kunngjør samtidig applikasjonstjenesten Cloud Maps for nettskyen. Den består av ferdig konfigurerte nettskyopplegg for applikasjoner fra VMware, SAP, Oracle og Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.