Tilbyr Ruby-utviklere et nytt verktøy

Tilbyr Ruby-utviklere et nytt verktøy

CodeGear lanserte i går et nytt utviklingsmiljø for webutviklere som benytter Ruby on Rails.

Borland-eide CodeGear avduket i går et nytt produkt, 3rdRail, som er et integrert utviklingsmiljø (IDE) for Ruby on Rails (RoR). RoR er et rammeverk for webapplikasjoner basert på det dynamiske programmeringsspråket Ruby.

    Les også:

3rdRail inneholder flere funksjoner som skal gjøre utviklingen av databasedrevne webapplikasjoner basert på RoR enklere og raskere for både nybegynnere og erfarne brukere. RoR er kjent for å være raskt og enkelt å bruke, men krever en del manuelle prosedyrer som kan forsinke utvikleren i arbeidet.

Code Navigation skal bruke en kombinasjon av syntaktisk og semantisk analyse for å tilby en visning av alle gjensidige avhengigheter i et prosjekt, noe som skal bidra til rask og effektiv traversering av applikasjonsstrukturer.

Det tilbys også et grensesnitt for en RoR-basert kommandolinje, CodeGear Commanders, for kjøring av kodegeneratorer og utføring av andre oppgaver. Denne er integrert i selve utviklingsmiljøet. Svaret fra kommandoene benytter hyperlenker, slik at alle filer eller mapper som er blitt generert, vil kunne åpnes direkte i utviklingsmiljøet.

3rdRail støtter kodekomplettering, både på metode- og parameternivå. Dette inkluderer også metoder som skapes dynamisk i kjøretiden.

Miljøet inkluderer et kjøretidsmiljø for RoR som inkluderer databaser, Ruby, Rails, Gems-manager og et utvalg spesielle Gems (biblioteker) og verktøy. Inkludert er også en utviklerlisens for CodeGears InterBase-database.

3rdRail inkluderer dessuten kodegeneratorer, inkludert hjelpeløsninger som skal kunne kombinere flere relaterte trinn i én eneste operasjon.

- Som forfatteren av Ruby og utvikler, er jeg mer enn fornøyd med at CodeGears utviklingsverktøy sveiser sammen utviklingsmiljøet innenfor Ruby. For utvikling med webteknologier inkluderer produktet en Mozilla-basert nettleser, verktøy for debugging av JavaScript, inspeksjon av DOM og ulike innebygde verktøy som skal kunne hjelpe utviklere med å håndtere alle deler av et nettsted.

3rdRail bygger på en åpen, Eclipse-basert kjerne som skal være fullt kompatibel med mange verktøy og tillegg som er tilgjengelige for Eclipse-plattformen.

- CodeGears nye 3rdRail IDE representerer et viktig skritt i utvikling av verktøy for Ruby on Rails, sier David Heinemeier Hansson, skaperen av Ruby on Rails, i en pressemelding.

- De har gått videre fra makroer og generatorer og behandlet Rails-kode på ett logisk nivå, i stedet for kun tekst. Dette åpner for en helt ny verden av ting, som avansert refactoring, og gir generelt sett et miljø som er kjent for alle som kommer fra sterkt IDE-baserte miljøer som .NET eller J2EE.

Også skaperen av programmeringsspråket Ruby, Yukihiro Matsumoto, er positivt til lanseringen.

- Som forfatteren av Ruby og utvikler, er jeg mer enn fornøyd med at CodeGears utviklingsverktøy sveiser sammen utviklingsmiljøet innenfor Ruby. Jeg hadde mye hjelp av Borlands verktøy da jeg startet med programmering, og det er en stor ære for meg å se at CodeGears verktøy støtter et språk som jeg har designet. 3rdRail er meget bra designet og har ett imponerende grensesnitt som dekker behovet for utviklere i alle kategorier, fra nybegynnere til eksperter, sier Matsumoto i en pressemelding.

Det nye produktet til CodeGear skal umiddelbart være tilgjengelig for Mac OS X, Windows og Linux. Prisen i USA er satt til 299 dollar, noe som skal inkludere en ettårs vedlikeholdsavtale.

Til toppen