KARRIERE

Tilbyr sertifisert opplæring i IT-sikkerhet

Globalt anerkjent opplæring i IT-sikkerhet er mangelvare i Norge. Watchcom har et nytt tilbud.

28. juni 2007 - 10:41

Norske Watchcom melder at de har inngått en avtale med (ISC)2, en internasjonalt anerkjent ideell organisasjon som sertifiserer opplæring og eksamener innen IT-sikkerhet.

Avtalen innebærer at Watchcom vil kunne tilby (ISC)2-kurs og sertifisering i Norge.

(ISC)2 tilbyr to typer sertifisering:

  • «Certified Information Systems Security Professional»  (CISSP) regnes som «gullstandarden» innen informasjonssikkerhet for erfarne ledende sikkerhetskonsulenter over hele verden.
  • «System Security Certified Professional» (SSCP) er en tilsvarende gullstandard for erfarne implementasjonskonsulenter.

I tillegg tilbys videreutdanning og eksamener innen arkitektur, administrasjon og utvikling for personer med CISSP-sertifisering.

Watchcom jobber med informasjonssikkerhet innen opplæring, rådgivning, løsning og driftsovervåkning. Selskapet tilbyr et meget variert opplæringsprogram som blant annet omfatter bevisstgjøring av brukere, risikovurdering, utvikling av sikkerhetsstandarder, forsvar mot inntrenging og produktopplæring.

Avtalen med (ISC)2 innebærer at Watchcom legger det autoriserte (ISC)2 CBK Review-seminaret til sin portefølje og vil etter hvert introdusere også de andre (ISC)2-kursene i sitt kursprogram.

Det første norske seminaret går i løpet av fem intensive dager gjennom pensumet for CISSP-eksamen og anses som den beste måten man kan forberede seg til en CISSP-sertifisering på. Seminaret vil bli holdt av en instruktør fra (ISC)2 Institute, på Gardermoen 8. til 12. oktober 2007. Påmelding kan skje på nettstedene til både (ISC)2 og Watchcom.

– Internasjonal sertifisering sikrer en minstestandard og dokumenterer kunnskap og erfaring, sier forretningsutvikler Stein A. J. Møllerhaug i Watchcom. – Alle (ISC)2-sertifiseringer krever kontinuerlig etterutdanning for å sikre mot faglig stagnasjon.

Siden starten i 1989 har (ISC)2 sertifisert mer enn 50.000 fagfolk i 129 land. I EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) er det i dag 7656 personer som har en eller flere (ISC)2-sertifiseringer.

– En CV backet opp med (ISC)2-sertifiseringer vil gi et solid bilde av en persons kvalifikasjoner og profesjonalisme. Sertifiserte (ISC)2-medlemmer må følge organisasjonens etiske standarder og forplikte seg til regelmessig etterutdanning, sier John Colley, administrerende direktør for (ISC)2 EMEA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.