Tilbyr server-backup over det åpne internett

Et nytt norsk selskap tilbyr avansert backup av servere - uten dedikerte datalinjer.

Tilbyr server-backup over det åpne internett

Et nytt norsk selskap tilbyr avansert backup av servere - uten dedikerte datalinjer.

Å ta en online backup av viktige data blir mer og mer vanlig, og aktører som Mamut og Telenor tilbyr enkle internettbaserte backupløsninger. Nå melder en ny nisjeleverandør at de kan tilby en mer omfattende tjeneste for online backup.

Selskapet Backup24 har utviklet en Java-basert løsning som gjør at de kan levere online backup av databaseservere og epostservere i tillegg til vanlig sikkerhetskopiering av filer. Bruken av Java sikrer at løsningen fungerer på Windows, Mac og Linux.

Systemet støtter internettbasert backup av deres Microsoft SQL server, Microsoft Exchange server, Oracle databaseserver, Lotus Domino/ Notes server, MySQL server.

Og i motsetning til tradisjonelle aktører krever ikke Backup24 at kundene leier dedikerte linjer - backupen kjøres over det åpne internett.

På backup av servere benytter Backup24s backupklient seg av servernes innebygde API funksjonalitet for backup.

Å ta backup av denne typen systemer er kritisk for de fleste selskaper og det er viktig å lagre backup taper utenfor huset i tilfelle brann, hærverk eller tyveri. I dag benytter derfor mange bedrifter seg av en ekstern leverandør som henter backup taper og lagrer dem på vegne av kunden. Denne typen tjenester kan kanskje forsvinne etterhvert hvis bedrifter begynner å stole på nettbaserte backupløsninger.

Database- og epostserverne inneholder tilsammen det meste av en bedrifts mest kritiske informasjon. Dersom det skulle komme på avveie vil det kunne få store konsekvenser.

Backup24 lar kunden velge hvilken krypteringsalgoritme de ønsker å benytte og hver kunde setter selv sin egendefinerte krypteringsnøkkel. Filer krypteres også ytterligere under opplastningen gjennom overføring over SSL.

Når kunden trenger å få gjenopprettet data fra backupen kan det gjøres gjennom backupklienten eller via et webgrensesnitt i nettleseren.

Backupserverne står lokalisert i Forskningsparken ved Universitetet i Oslo og er tilknyttet via en 100 megabit linje.

Til toppen