Tilbyr sikker arbeidsplass uansett nettleser

Citrix Secure Gateway fullfører løftet om en fullverdig arbeidsplass gjennom enhver nettleser, hevder Mark Stradling.

Citrix Systems er først og fremst kjent for sin Metaframe-teknologi der Windows- og andre applikasjoner kjører på sentrale servere, og nåes fra en tynn klient. Konseptet har fått innpass i store offentlige og private organisasjoner som mener det medvirker til enklere og rimeligere drift, og større sikkerhet.

Konseptet er blitt gradvis utvidet, blant annet gjennom produktet NFuse som gjør det mulig å tilby Citrix-formidlede applikasjoner gjennom en nettleser.

- Hensikten med Citrix Secure Gateway er å tilby den sikkerhetsinfrastrukturen som gjør at applikasjoner kan tilbys gjennom en nettleser også når klienten står i usikrede omgivelser, for eksempel på en internettkafé, forklarer Mark Stradling, Europa-ansvarlig i Citrix.

Stradling mener Secure Gateway er en forbedring i forhold til den VPN-løsningen som Citrix har tilbudt hittil. Den etableres i den demilitariserte sonen i organisasjonens nettverk, og skjuler helt serverne bak brannmuren.

- Når du går til den aktuelle webadressen opprettes en SSL-forbindelse, og en Citrix-klient overføres til maskinen i form av en Java-snutt eller en Active-X-kontroll. Vi støtter tofase autentisering og digitale sertifikater. Når du avslutter arbeidsøkten sørger NFuse for å slette alle spor på maskinen du har brukt. Seinere brukere av den samme maskinen vil avkreves ny legitimasjon dersom de skulle oppsøke den samme webadressen.

Ifølge Kurt Svenson i Citrix' nordiske avdeling i København, har markedsføringen av denne løsningen såvidt begynt i Norden. Han forteller at en implementering kan være underveis i Århus, der man ser på muligheten av å bruke Citrix Secure Gateway til å gjøre sentrale følsomme opplysninger tilgjengelige over Internett til administrativt personale ved et femtitalls skoler.

Stradling peker på at løsningen ikke er avhengig av stasjonære klienter.

- Citrix' teknologi gjør at all funksjonalitet også er tilgjengelig gjennom nettlesere på bærbart utstyr, også hånd-PC-er fra for eksempel Compaq, eller Nokia Communicator. Grensesnittet tilpasses automatisk skjermformatet til de bærbare maskinene. Vi har en rekke eksempler på løsninger der man ikke bare gir brukere fullverdig tilgang til kalender og e-post, men også til bedriftskritiske applikasjoner som SAP.

Til toppen