Tilbyr studiepoeng til Ullern-elever

Dyktige elever på videregående får innpass på IT-høgskole.

Tilbyr studiepoeng til Ullern-elever

Dyktige elever på videregående får innpass på IT-høgskole.

Fra høsten 2009 får Ullern-elevene på Media- og kommunikasjonslinjen ta fag ved Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH) innen programmering, spilldesign og webdesign.

NITH og Ullern har inngått en avtale som gir dyktige elever mulighet for å hospitere ved NITH. De kan dermed ta fag på høyskolenivå og samtidig sikre seg studiepoeng.

- Dette er en unik mulighet for våre elever, sier rektor Pål Riis ved Ullern videregående skole. Han viser til at NITH har stor kompetanse innen IT-fag og ser frem til å tilby sine elever utfordringer utover videregående nivå.

- Det er viktig å gi de av våre elever som har interesse og evner til å strekke seg lenger, store nok utfordringer også på videregående skole, sier rektor.

Interessen var stor på informasjonsmøtet for Ullern-elevene da NITH presenterte fagene som elevene kan hospitere i. De fremmøtte fikk informasjon om både det faglige innholdet og strukturen på avtalen. Noen lurte også på om det var mulig å levere søknad med en gang.

- Timeplanen er lagt opp slik at elevene kan ta ett fag hvert semester, og de vil ha tilgang til de samme ressurser og rettigheter som de andre studenter, sier studiesjef Marit Myhre ved NITH. Elevene vil få egen fadder ved høgskolen og oppfølging av fagansvarlig. Dette er en unik mulighet til å teste ut hva det vil si å studere.

- Viktigst er likevel at de som er motivert og egnet, kan få en utfordring og en faglig fordypning, sier Myhre.

Til toppen