Tilbyr ubegrenset nettbasert backup

Norske bredbåndskunder kan få automatisert sikker lagring med ubegrenset kapasitet.

Tilbyr ubegrenset nettbasert backup

Norske bredbåndskunder kan få automatisert sikker lagring med ubegrenset kapasitet.

Alle som har opplevd diskkrasj, virusinfeksjon eller tyveri av datamaskinen vet hvor viktig backup er.

Sikkerhetskopi av betydningsfulle filer er noe alle vet er lurt, men samtidig er dette noe mange nedvurderer eller glemmer – og det syndes kraftig.

Det dreier seg først og fremst om gode rutiner, og hvis uhellet først er ute er det for sent å angre på dårlig sikkerhet. Samtidig har det blitt mye enklere å sikre seg mot datatap enn tidligere.

- Forbrukere innser at de samler en stor mengde uerstattelige digitale dokumenter, slik som bilder og personlige prosjekter. De innser også at de har behov for en enkel og effektiv måte å beskytte dette innholdet. Vårt nye tilbud passer svært godt for dette behovet, sier Dag Arne Jerstad, Norgesansvarlig for F-Secure i en pressemelding.

F-Secure Online Backup er navnet på en ny tjeneste som selskapet mener vil utfylle deres eksisterende portefølje av datasikkerhetstjenester.

Tjenesten gjør at bredbåndskunder hos internettleverandører som har selskapets sikkerhetspakke som en del av sitt abonnement, kan få ubegrenset nettbasert backup-kapasitet, opplyser F-Secure.

Backup-jobben skal ifølge selskapet være fullstendig automatisert og enkelt i bruk. Filene lagres på servere hos F-Secure, mens nettleverandører tilbys muligheten til å skreddersy tjenestens framtoning.

Filene krypteres med 3DES-algoritme og all kommunikasjon med server går over SSL. Før overføring blir filene dessuten komprimert for å redusere bruken av båndbredde.

Her til lands har blant annet alle Canal Digitals bredbåndskunder sikkerhetspakken fra F-Secure inkludert i abonnementet.

Med den økende mengden verdifullt digitalt innhold forbrukerne har i dag, for eksempel i form av digitale bilder, håper F-Secure at deres nye produktet blir oppfattet som et verdifullt og relevant tilskudd til tjenesten levert av deres internettleverandør.

Til toppen