Tilbyr ungdom trippelnett på mobil

Lyse Tele lanserer 3G trippeltjenester med lokalt innhold for ungdom på mobil.

Lyse Tele lanserer 3G trippeltjenester med lokalt innhold for ungdom på mobil.

Lyse Tele var tidlig ute med å tilby høyhastighets trippelnett med mulighet for digitalt tv, Internett og telefon over fibernett.

Nå utvider Lyse tjenesten i form av en bærbar utgave mot ungdom under 25 år, på 3G eller UMTS via Telenors mobilnett.

I løpet av kort tid, vil en gruppe ungdommer begynne å bruke en bærbar trippelløsning, forteller administrerende direktør Toril Nag til digi.no.

Det lokale innholdet er i første omgang laget for Rogaland der den første brukergruppen er bosatt, men tilbudet vil bli tilgjengelig over hele landet og tilpasset de enkelte regioner.

Mobilen skal gi tilgang til Internett, MSN lynmeldinger, søkemotor, kalender med egne avtaler og hendelser fra lokalområdet.

Ungdommene kan dermed sjekke om snøen er kommet i Snurridal, hvilke filmer som er lagt ut, bruke lynmeldinger rett fra mobil eller ta bilder og legge dem ut i egen blogg.

Tjenesten gir en oppdatert oversikt over hva som går på TV et døgn frem, filmer man kan leie på Lyses bredbånd, klipp fra filmer, serier og musikkvideoer. Det blir webkameraer, skoledagbok og såkalt todoy som er en blanding av to do og today.

Nag forteller at tjenesten har såkalt «partyblogg», som gir mulighet for å legge ut bilder.

Dette skal være første gang noen har laget en mobil portal med lokalt innhold, og som knytter et trippelnett abonnement tett opp mot mobilen.

Man kan også gå et hakk opp og høre på musikk og musikkvideoer som utnytter den høye båndbredden.

Kjente mobile tjenester som SMS og MMS er også tilgjengelige.

Løsningen er laget i samarbeid med Mobile Spring Ltd, Aller Digitale Media og Colibria.

Til toppen