BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr web-baserte fakturasystemer

Web-baserte fakturasystemer kan bli en frisk utfordrer til Mamut og Visma, mener Ragnar Skrivervk.

24. okt. 2005 - 12:19

Nettbaserte ERP-løsninger er på full fart inn i Europa. Selskaper som 24SevenOffice, NetSuite og Salesforce har tatt opp kampen mot de store gigantene med sine internett-løsninger.

Det har også det to år gamle selskapet Hebco som har spesialisert seg på det web-baserte fakturasystemet Intron mot små og mellomstore bedrifter.

Hovedvekten ligger på en til fem ansatte, som er en stor målgruppe tatt i betraktning at 96 prosent av Norges bedrifter er små.

Salgsansvarlige Ragnar Skrivervik tror programmet kan bli en frisk utfordrer til selskaper som Mamut og Visma.

Selv om slike fakturaprogrammer tilbys fra 1.000 kroner, må likevel enkeltmannsforetakene samle opp papirbilagene og sende til regnskapsfører som igjen må legge det inn på nytt.

- Vårt konkurransefortrinn er at vi forenkler prosesser, sier Skrivervk.

All registrering av grunnlagsdata blir lagt inn med firmaopplysning, vareregister, kunderegister, kontoer, betalingsbetingelser og adresser.

Systemet kjøres på en sentral web-server med sikkerhetsrutiner som autorisasjon, datalagring og sikkerhetskopier. Når gyldig tilgang er satt opp, vil de som har fått tildelt brukernavn og passord kunne logge seg på via en vanlig internettadresse.

Regnskapskontoret betaler 10.000 kroner for løsningen som en engangssum med tillegg av en årlig vedlikeholdskostnad på 2.500 kroner.

Hebco har foreløpig rundt 50 regnskapskontorer og 200 brukere, men Skrivervik ser for seg en sterk vekst innen dette området.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.