JUSS OG SAMFUNN

Tilbyr webkasting av gravferd

Webkasting av gravferd er et nytt tilbud til sørgende som ikke kan nå fram i tide.

Flere amerikanske aviser refererer fra demonstrasjonen som Chapelview Online gjorde av sin nye tjeneste for webkasting av gravferder tidligere denne uken. Det dreier seg om en lokal tjeneste til begravelsesbyråer i nærområdet til Chapelview som har kontorer i Rapid City i delstaten South Dakota.

Chapelview stiller med digital videokamera og annet nødvendig utstyr for å gjøre opptak av gravferdsseremoniene og webkaste dem direkte. De tilbyr også redigering av opptaket til en form som kan være tilgjengelig for nedlasting de første månedene etter begravelsen, og overføres til videokassett til familiemedlemmer og andre som måtte ønske det. Webkastingen krever brukernavn og passord.

Ifølge den lokale nettavisen ArgusLeader.com er reaksjonene delte blant begravelsesbyråene.

Noen mener det er et godt tilbud til de sørgende, andre advarer mot at familier undervurderer betydningen av personlig oppmøte for å støtte hverandre etter et dødsfall. De er imidlertid enige om at webkastede kravferd kan være gunstig for spesielt bevegelseshemmede eller folk som bor så langt borte at det er umulig for dem å være fysisk tilstede.

Ellers frykter de holdninger gjenspeilt i ytringer av typen "Farfaren min fikk 40.000 hits"…

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.