Tilspisset kamp om TV-distribusjon

Telenor tar innersvingen på Kinnevik-eide Modern Times Group (MTG) gjennom sin avtale med det Rupert Murdoch-eide BSkyB om distribusjon av selskapets programmer til Norden.

Telenor er i ferd med å feste grepet i det nordiske betal-TV markedet, i tillegg til fra før å ha et godt utgangspunkt i distribusjon av TV-kanaler via satellitt.

Det svenske MTG har tidligere forsøkt å få i stand en avtale med BSkyB (British Sky Broadcasting), uten å lykkes. MTG forhandlet også med Nethold/Canal Plus om en avtale om distribusjon av digitale TV-kanaler, uten at det ble en avtale. Det klarte imidlertid Telenor og har dermed sikret seg et godt tak på hovedkonkurrenten.

Avtalen med BSkyB er gjort av Telenor CTV og betyr eksklusive rettigheter til å distribuere "The Sky News & Documentaries Channel" og "The Sky Family Entertainment Channel" til sine abonnenter, både gjennom kabel-TV og parabolanlegg. Avtalen mellom Sky og Telenor er langsiktig og kanalene vil bli distribuert analogt.

- I løpet av bare tre år har vi blitt markedsleder i Norden innen betal-TV, ved å tilby et bredt spekter kanaler av høy kvalitet. Vi har mer enn 225.000 abonnenter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Avtalen om de nye kanalene bidrar ytterligere til å styrke CTVs posisjon som den ledende betal-TV-operatøren i Norden, sier adm. dir. Christian Albech i Telenor CTV.

Telenors tidligere avtale med den franske giganten innen betal-TV Nethold/Canal Plus, innebærer blant annet utvikling av digital-TV markedet i Norden. BSkyB og Nethold/Canal Plus er fra før dominerende på det europeiske betal-TV markedet.

Les mer om: