Tilstramming innen online-aksjehandel

Credit Suisse Group og Donaldson, Lufkin & Jenrette gir en stor og slagkraftig enhet. Men det er usikkert om de satser på Norden.

Credit Suisse Group og Donaldson, Lufkin & Jenrette gir en stor og slagkraftig enhet. Men det er usikkert om de satser på Norden.

Credit Suisse Group, en sveitsisk bank- og forsikringsgruppe, skal i løpet av de neste ukene sette opp en online-aksjehandelstjeneste basert i Luxemburg.

- Tjenesten skal i første omgang tilby kjøp og salg av både fondsandeler og aksjer, sa ledelsen i forbindelse med halvårsresultatene som ble presentert i Zürich igår.

Denne nyheten kommer etter at det tidligere i uken ble kjent at Credit Suisse Group kjøper den amerikanske investeringsbanken Donaldson, Lufkin & Jenrette (DLJ) for 13.4 milliarder dollar. Med på kjøpet er datterselskapet DLJdirect som tilbyr online aksjehandel i USA.

DLJdirect har opparbeidet en million registrerte kunder siden starten i 1998. Flere analytikere mener at DLJdirect er mer verdt enn den "gamle" investeringsbanken DLJ. DLJdirect hadde driftsinntekter på 200 millioner dollar i første halvår. DLJdirect reklamerer med at deres kunder gjennomsnittlig har høyere forvaltningsbeløp enn andre online-meglere som E*Trade, Ameritrade og Charles Schwab.

Satsingen skal foretas i datterdivisjonen til Credit Suisse Group, Personal Financial Services, som allerede i 1999 startet youtrade.com. Credit Suisse First Boston får med oppkjøpet av DLJ tilgang til såkalt "discount" aksjehandel med et stort kunderegister. Samtidig får DLJdirect tilgang til Credit Suisse First Bostons internasjonale nettverk av kunder (opererer i mer enn 30 land).

Selskapet planlegger å starte drift i Tyskland, Spania og Storbritannia i tillegg til allerede eksisterende tjenester i Italia.

I pressemeldingen kunngjør selskapet at de skal ekspandere kontinuerlig og sette opp lokale tjenester i spesifikke markeder. De planlegger å vokse organisk og gjennom "små" oppkjøp, heter det i pressemeldingen. Hvorvidt Norden inngår i deres ekspansjonsplaner er ikke nevnt i pressemeldingen.

Presseansvarlig i youtrade.com, Rut Städelmann, var ikke tilgjengelig for kommentar før klokka 16.00 idag.

Til toppen