FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilsyn er bekymret over utviklingen i Twitter

Sier «ingen sjef eller selskap er hevet over loven».

Amerikanske tilsynsmyndigheter er bekymret over utviklingen i Twitter og advarer den nye eieren Elon Musk om at han ikke er hevet over loven.
Amerikanske tilsynsmyndigheter er bekymret over utviklingen i Twitter og advarer den nye eieren Elon Musk om at han ikke er hevet over loven. Foto: Susan Walsh/AP/NTB
11. nov. 2022 - 12:00

Tilsynsmyndighetene i USA ser med bekymring på utviklingen i Twitter.

Musk kjøpte nylig Twitter for 440 milliarder kroner. Tidligere i måneden sparket han rundt halvparten av de 7500 ansatte og varslet tøffere tider for de gjenværende.

Flere toppsjefer har de siste dagene sluttet i selskapet, blant dem Yoel Roth, som ledet Twitters avdeling for tillit og trygghet, samt Damien Kieran som ledet avdelingen for personvern.

Utviklingen i selskapet bekymrer den føderale tilsynsmyndigheten The Federal Trade Commission (FTC), som i en kunngjøring minner Musk på at «ingen sjef eller selskap er hevet over loven».

Twitter-oppkjøpet var dyrt for Musk, som skal ha tatt opp lån på til sammen 130 milliarder kroner for å finansiere det. Det innebærer at han årlig må betale rundt 10 milliarder kroner i renter.

Denne uka ble det kjent at Musk hadde solgt Tesla-aksjer for rundt 40 milliarder kroner. Han har også varslet en betalingstjeneste der Twitter-brukere for rundt 80 kroner i måneden kan få kontoer merket som verifisert.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.