Tilsynet trekker frekvensene tilbake

Etter at det ble begjært konkurs i Formus Communications tidligere i måneden, er det klart at Post- og teletilsynet trekker tillatelsen til å bruke frekvenser i 26 GHz-båndet tilbake.

Seksjonssjef kringkasting og radiolinje i Post- og teletilsynet, Vibeke Grevstad sier til digitoday.no at tillatelsen til å bruke frekvensene faller tilbake til tilsynet ved en konkurs.

Dermed er det heller ikke særlige forhåpninger om ny drift i Formus, siden forretningsideen til selskapet var basert på bruk av radioaksessfrekvenser. Flere selskap konkurrerte om et begrenset antall frekvensblokker innenfor det en gjerne kaller for Fixed Wireless Access eller radioaksess, som ble tildelt av Post- og teletilsynet i mars i fjor.

Formus var ett av selskapene som fikk tillatelse til å bruke frekvenser i 26 GHz-båndet, sammen med blant annet fem El-Tele selskap og Broadnet. Tildelingen var preget av hard konkurranse med tøffe utbyggingskrav.

Grevstad sier at de ledige frekvensene trolig utlyses på nytt, sannsynligvis sammen med frekvenser i 28 GHz-båndet senere i år eller neste år.

- Vi valgte selskap i mars i fjor ut fra visse forutsetninger sier hun, og sier at frekvenstillatelsen bare ville ha fulgt med dersom Formus var blitt solgt til andre selskap før konkursen.

Blant kreditorene i Formus er Alcatel med fordringer på 48 millioner kroner. En del av dette ligger som pant på levert infrastruktur, slik at sluttregningen trolig ser hyggeligere ut for selskapet.

Bobestyrer i boet etter Formus, er advokat Erling Oppdal i advokatfirmaet Ræder. Han opplyser til digitoday.no at første skiftesamling er 21. juni.

Til toppen