TELEKOM

Tiltale mot direktør i Telenors indiske partner

Uninors medeier Unitech knyttet til korrupsjon rundt mobilkonsesjoner.

4. apr. 2011 - 07:49

New Delhi (NTB-Reuters-AFP): Indias tidligere telekomminister er sammen med blant andre en direktør i Telenors samarbeidspartner Unitech tiltalt i en korrupsjonssak knyttet til mobilkonsesjoner.

Telekomminister A. Raja fikk sparken i november, beskyldt for å ha solgt mobillisenser altfor billig. Lørdag la indiske myndigheter fram tiltalen mot den tidligere ministeren om blant annet maktmisbruk.

På tiltalelisten står også en Unitech-direktør, fire andre forretningsledere i selskapene Etisalat og Reliance og tidligere statsansatte, ifølge Reuters.

Unitech er Telenors samarbeidspartner i India. Telenor og Unitech driver selskapet Uninor, men Telenor var ikke inne på eiersiden i det indiske selskapet da konsesjonene ble tildelt i 2008.

Selskapet blir omtalt som ett av fire som fikk kjøpe mobillisenser til en rimelig pris.

Unitech skriver i en uttalelse at selskapet og dets ansatte ikke har gjort noe «upassende eller galt».

Billigsalg av konsesjoner kan i alt ha kostet den indiske staten hele 40 milliarder dollar – rundt 220 milliarder kroner etter dagens kurs. Telenor har avvist at Uninor har fått mobillisens på en uregelmessig måte.

– Tiltalen lyder på sammensvergelse, bedrageri, dokumentfalsk, maktmisbruk og medvirkning, sa aktor A.K Singh lørdag.

De fem tiltalepunktene gjelder ikke alle de tiltalte. Alle må møte i retten 13. april.

Den tidligere telekomministeren hevder han ikke har gjort noe galt. Saken har lagt stort press på statsminister Manmohan Singh og ført til omfattende kritikk fra opposisjonen og krav om at regjeringen må gå.

Flere av Indias ledende forretningsmenn er avhørt i saken (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.