Tiltalt etter DDoS-angrep

– Hvorfor de har gjort dette er egentlig uforståelig.

Politiet har tiltalt tre personer i alderen 16 til 20 år for DDoS-angrep mot en rekke nettsider, deriblandt digi.no.
Politiet har tiltalt tre personer i alderen 16 til 20 år for DDoS-angrep mot en rekke nettsider, deriblandt digi.no.

– Hvorfor de har gjort dette er egentlig uforståelig.

Tre menn i alderen 16 til 20 år må møte i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for å ha stått bak DDoS-angrep mot en rekke norske nettsider, deriblant digi.no.

– Hvorfor de har gjort dette er egentlig uforståelig. Det forklares blant annet med at de synes flere av nettsidene var litt dumme eller at en blogger hadde skrevet noe dumt. Dette er tre unge gutter som i ettertid ikke har forstått konsekvensene av det de har gjort, sier politiadvokat Erik Moestue i Kripos til Dagbladet, som først omtalte saken.

De tre unge mennene rammet en rekke nettsider i fjor vår. Foruten digi.no og en rekke nettsider knyttet til Aller Internett, angrep de også dnb.no, nettsidene til Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), Norsk Tipping og Språkrådet. De ble pågrepet i en politiaksjon i mai i fjor.

På nettet opererte de tre under navnet «DotNetFuckers».

– Man behøver ikke være noe datageni for å gjennomføre dette. De kjøpte en tjeneste på nettet, plottet inn IP-adressen de ville angripe og så gikk det sin gang, sier Moestue som har tiltalt de tre guttene for skadeverk og for å ha påført ofrene tap.

To av de tiltalte erkjenner straffeskyld, og ifølge advokaten til 16-åringen angrer han veldig.

– Han angrer voldsomt og forsto ikke følgene av hva han gjorde. Han synes det er vanskelig å måtte møte i retten, sier advokat Gøran Møller Christiansen til Dagbladet.

    Les også:

Til toppen