- Tiltrekkende med spill på nye Mac

Steve Jobs vil gjøre Mac til den beste plattform for dataspill. - De er kommet langt, sier John Carmack, medgründer i Id Software som mellom annet er kjent for spillet Quake.

Carmack begrunnet dette med at Apple allerede er kommet svært langt i sitt arbeid med grafikk-standarden OpenGL. Som Steve Jobs' gjest under åpningen av Macworld-utstillingen i San Francisco tirsdag, vakte han stor jubel da han gjennomførte den første offentlige demonstrasjonen av Quake Arena II på en av de nye G3-maskinene.

- Det eneste jeg virkelig savner er en mus med tre knapper, sa Carmack. - Alt det andre fungerer utmerket, og vi kommer til å sørge for at alle våre spill kommer til Mac. Noe problem blir det ikke, på grunn av OpenGL-standarden. I det jeg har vist fra Quake Arena II, er bare 15 kB med kode Mac-spesifikk.

Jobs listet en rekke spill som er gjort direkte tilgjengelig i Mac-versjon. Blant disse er Tomb Raider III, SimCity 3000, Fly (en utgave av Microsofts flysimulator) og Age of Empires.

Ellers viste Jobs til et nytt produkt fra Connectix, kalt Virtual Game Station. Denne programvarepakken, priset til 49 dollar, gjør det mulig å spille PlayStation-spill direkte på en Mac (se egen artikkel).

Til toppen