Tim Cook: – Ingen har fått til mobil betaling ennå

Kan dette bli Apples neste produkt?

Tim Cook: – Ingen har fått til mobil betaling ennå
Ingen har fått til mobilbetaling av varer i fysiske butikker ennå, mener Apple-sjef Tim Cook. Han legger ikke skjul på at selskapet er svært interessert i dette området. Bilde: Brooks Kraft/Corbis/All Over Press

Apple leverte et overraskende godt første kvartal, selv om regnskapet røpet at nettbrett-salget deres har falt med over 16 prosent siden i fjor. Pengene fosser inn, men det er på fjorårets modeller.

Det investorene såvel som fansen nå venter spent på, er hvilke nye triks eller dingser toppsjef Tim Cook har i emning.

Kort sagt; kan bjellesauen nok en gang komme opp med et grensesprengende produkt, som de gjorde med iPhone i 2007 og iPad tre år senere?

Cook har sagt at Apple i år skal satse på en ny produktkategori. Han har også antydet at det ikke nødvendigvis er maskinvare.

I et intervju med Wall Street Journal sier Apple-sjefen at mobilbetaling er et område de ser på med interesse.

– Jeg mener det er et svært interessant område. Vi har nesten 800 millioner iTunes-kontoer, og de fleste kontoene er koblet mot brukernes betalingskort, sier Cook.

Han viser også til fingeravtrykkleseren i iPhone 5s, som kan benyttes til kjøp i iTunes-butikken, før han gjentar at mobil betaling er et område de synes er interessant.

Det finnes utallige løsninger og forsøk på mobile betalingsløsninger, også flere norske, uten at noen av dem foreløpig kan vise til nevneverdig suksess. De etablerte betalingsformidlerne er med i kampen, men det er også IT-gigantene. Det foregår et kappløp på området.

– Mobil betaling er et område som ingen har fått til ennå. Jeg innser at det er noen selskaper som holder på med dette, men du må fortsatt gå rundt med lommebok i baklomma, noe jeg også gjør, sier Tim Cook.

Det mangler ikke på anekdotiske bevis på at Apple har tenkt seg inn på denne nye arenaen, blant annet gjennom en rekke patentsøknader.

Apple-sjefen sier til Wall Street Journal at de aldri har som mål å være først ute, men heller forsøker å være best når de først gjør noe.

    Les også: