BEDRIFTSTEKNOLOGI

Times: Grove viktigst i IT

Time Magazine utnevnte lørdag Intels toppsjef Andrew Grove til "Man of the Year", melder nyhetsbyrået Reuters.

Liv Torild Mytting
22. des. 1997 - 08:51

Begrunnelsen for tildelingen er den sterke veksten i amerikansk IT-industri. I 1990 sto denne for ti prosent av USAs vekst i økonomien, mens høyteknologisk industri utgjør 30 prosent av veksten i dag.

- Grove er den personen som er mest ansvarlig for den kraftige og innovative fremveksten av mikroprosessorer. De økte inntektene fra IT-industrien har blitt forsért av stadig kraftigere mikroprosessorer, og her er Intel er en dominerende aktør, skriver Times om prisvinneren.

Andy Grove.
Andy Grove.

Andy Grove er 61 år, rømte fra Tyskland under krigen, er utdannet forsker og har vært med i Intel fra starten i 1968. Han har opp gjennom årene medvirket til å forme selskapet slik det er i dag. Grove er i dag styreformann og CEO i Intel og firmaet har de siste ti årene gitt investorene 44 prosent i utbytte. Inntektene ble 20,8 milliarder amerikanske dollar i 1996.

I de tre første kvartalene av 1997 ble inntektene 18,6 milliarder USD. Intel er en av verdens ledende produsenter av mikrobrikker som brukes i datamaskiner og andre elektroniske produkter.

Ifølge Times produserer Intel i dag mikroprosessorer for 90 prosent av verdens IBM-kompatible maskiner

- Jeg er beæret over å bli valgt til Times "Man of the Year", - dobbelt beæret fordi konteksten er informasjonsteknologi, er Groves kommentar til tildelingen.

Times har de siste 70 årene valgt en person, en hendelse eller et fenomen som blir kåret til årets mest bemerkelsesverdige og som får tittelen "Man of the Year", selv om magasinet i år visstnok også profilerte og hedret prinsesse Diana.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.