Tinde ruller inn internasjonal utrulling

Eiendomstjenesten Tinde (tidligere Eiendomsnett) revurderer sin internasjonale satsing før den er kommet skikkelig i gang. Utrullingen i Storbritannia viser seg å være tyngre enn forventet. Samtidig vurderes også kutt i virksomheten i Norge.

Tinde AS, tidligere Eiendomsnett, går nå i tenkeboksen med sin internasjonale satsing. Selskapet skulle i utgangspunktet ta konseptet ut i Europa, men nå virker en konsolidering rundt de norske og danske aktivitetene mer sannsynlig.

- Det viktigste er tross alt å tjene penger, og vi har en positiv cash-flow på den norske virksomheten sier konsernsjef Geir Normannseth til digitoday.no. Den danske virksomheten derimot, er ikke helt der ennå, fortsetter han.

Tinde kjøpte i fjor den danske tjenesten ejendomsnet.dk som en start på sin internasjonale vekst. I tillegg ble det satset på å bygge opp virksomhet i Storbritannia.

Selskapet sa den gangen at det skulle bli den ledende markedsplassen for eiendom på Internett i Europa. Suksessen på hjemmemarkedet sammen med grundige analyser av hvert enkeltmarked ute skulle legge grunnlaget for ekspansjonen.

Den videre internasjonale satsingen har så langt begrenset seg til det britiske markedet.

- UK satsingen skjer i et tøft marked, og selv om vi ikke har tatt noen endelig avgjørelse har vi rammen for operasjonen under revurdering. Slik "greenfield" utrulling er svært kapitalkrevende og vi vurderer alternative distribusjoner eller muligheten for å benytte alliansepartnere, sier Normannseth til digitoday.no.

Normannseth avviser imidlertid at det er snakk om å legge ned i UK.

For den norske virksomheten kan det også komme innsparinger.

- Det er naturlig at vi ser på organisasjonsmessige justeringer i det markedet som nå råder, og med en revurdert internasjonal ekspansjon, sier Normannseth, som ikke ønsker å konkretisere dette nærmere.

Etter det digitoday.no erfarer kommer det til å bli kuttet i årsverk i Norge, men Normannseth vil altså ikke bekrefte dette.

Tinde eies av gründerne med blant annet Orkla Media, Northzone Ventures og Erik Bakkejord som medaksjonærer.
Til toppen