BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ting tar tid hos Tele2

Selskapet med de mest ambisiøse utbyggingsplanene for tredje generasjons mobiltelefoni i Norge, Tele2, har ennå ikke signert avtale med noen nettleverandør. - Vi har fått bekymringsfulle innspill, medgir prosjektansvarlig for UMTS i Tele2, Ole Martin Gunhildsbu.

25. mai 2001 - 05:39

I slutten av april varslet Tele 2s svenske morselskap med samme navn at en leverandøravtale for konsernet skulle være klar i begynnelsen av mai. Ingen avtale er så langt signert. Dette bekrefter Gunhildsbu, som samtidig sier at han ikke tror en avtale er langt unna.

- Vi forhandler fremdeles med noen aktuelle leverandører, sier han.

- For oss villle det ikke spille noen rolle om avtalen ble signert for to måneder siden eller om en måned, når problemet for utstyrsleverandørene er at de ikke kan levere, legger han til.

Gunhildsbu sier at Tele2 "tar sikte på å nå konsesjonskravene", men viser samtidig til flere andre utsettelser blant annet i Japan og Isle of Man.

- Om vi ikke får tak i utstyr klarer vi ikke konsesjonskravene, vedgår han.

- Vi har fått noen bekymringsfulle innspill fra leverandører. Det at terminalene er forsinket, vet alle. Vi er usikre, medgir Gunnhildsbu.

- Vi vet vi slipper å bygge alle sendermastene våre, og er i samtaler med å dele utbyggingen med andre.

Om det blir noen avtale om samarbeid med NetCom vil han foreløpig ikke si noe om. Samtidig er det klart at NCCs nylig inngåtte avtale med Tele2 i Sverige, også kan utvides til å gjelde Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.