Tips når du søker ny jobb

Jobbsøking er et fag i seg selv. Heldigvis kan du lære deg de viktigste knepene helt gratis, på nett.

Jobbsøking er et fag i seg selv. Heldigvis kan du lære deg de viktigste knepene helt gratis, på nett.

Den gangen - for en del år siden nå - da jeg underviste i jobbsøking for arbeidsledige, pleide vi å si at jobbsøking er et fag i seg selv. Det er ikke blitt mindre sant med årene. Det som har forandret seg, er at det nå er mulig å ta nettet til hjelp.

Hvis du er ute etter en ny jobb, bør derfor første stopp være nettstedet JobbHjelp. Her finner du gode råd om  hvordan søknaden din bør se ut, eksempler på hvordan du setter opp en CV, tips for å takle jobb-intervjuet og mye mer.

Eneste ulempen jeg kan se, er at informasjonen på nettstedet bærer litt preg av å være pre-digital - altså skrevet på et tidspunkt da Internett var mindre omfattende og utbredt enn i dag. På grunn av dette savner jeg et par nett-spesifikke tips, som kanskje burde vært med.

Så bare for sikkerhets skyld tillater jeg meg å legge til disse for egen regning:

1. Søker du jobb på nett, så send e-post. Ingen leser snail mail før dagen etter.

2. Søker du en kreativ jobb, så send med arbeidsprøver! - I URL-form og ikke som 5 Mb vedlegg...

3. Skriv korrekt norsk, selv om det er mail! Skrivefeil blir ikke noe bedre på e-post enn på utskrift!

4. Lag deg en hjemmeside, der du presenterer deg selv med arbeidsprøver, CV og annen generell informasjon. En slik referanse er gull verd, spesielt i nettbransjen, men husk:

5. Dersom du fortsatt (eller igjen) søker ny jobb, så oppdater hjemmesiden din. "Sist oppdatert 26.03.97" har ingen spesielt god PR-effekt.

Lykke til på arbeidsmarkedet!

Til toppen