Tirsdag: IT kraftig ned i stille marked

Sysdeco og Iterated Systems leverte skuffende kvartalstall tirsdag og hjalp dermed til å trekke ned et marked som allerede pekte nedover. IT indeksen falt med totalt ... prosent tirsdag.

Lav aktivitet og fortsatt nedgang preget Oslo Børs tirsdag, og blant de ulike delindeksene var det som vanlig IT-indeksen som fikk den største smellen. Mens totalindeksen falt med 0,31 prosent ble det for IT-indeksen en nedgang på hele 1,52 prosent.

Dårlige resultater fra Sysdeco i morgentimene idag forsterket tendensen for IT-selskapene idag. Selskapet leverte ett marginalt overskudd, men den sterke satsingen på konsulenttjenester ser foreløpig ikke ut til å gi resultater. For konsulentdelen var både inntjening og omsetning dårligere enn foregående kvartal, og markedet reagerte med å sende aksjen ned én krone, tilsvarende 6,62 prosent til 14,10 kroner.

Også Iterated leverte kvartalresultatene idag og heller ikke disse så ut til å imponere markedet som sendte kursen ned 5,88 porosent til 80 kroner.

- Jeg kan ikke skjønne at kvartalsresultatene til dette selskapet skal ha noen som helst innvirkning på kursen. Inntektene er jo stort sett betalt gjennom samarbeidsavtalen med MCI. Det som er bekymringsverdig er om denne avtalen skulle opphøre, sier en analytiker til digi.no. Han legger til at ledelsen tidligere har uttrykt at det kan ta tid før inntektene kommer.

Tandberg Data som meldte om en ny OEM avtale med Compaq igår, falt med nye 3 kroner til 85,0 kroner tirsdag.

- Dette er typisk. Markedet tok høyde for denne nyheten allerede i forrige uke da selskapet annonserte at de ville komme med en ny OEM avtale. Når den endelige nyheten kommer faller kursen, sier analytikeren.

På lik linje med mandagen var det de de sårbare IT-selskapene som inntok de øverste plassene på vinnerlista. Børsvinner blant IT selskapene var Minard, som gikk opp med 5,56 prosent til 8 kroner på labert volum. Hakk i hæl fulgte Computer Advances Group med en oppgang på 3,9 prosent til 83 kroner.

- CAG har stor spread mellom kjøper og selger. Et salg i den ene eller andre retning kan gjøre store utslag, sier analytikeren, og legger til at CAG er et selskap der det er svært ulike oppfatninger om verdien.

- Dette kan føre til store sprang i kursen, avslutter han.

Totalt var det en stille dag på Oslo Børs idag, omsetningen landet på beskjedne 1.090 millioner kroner.

Til toppen