RESULTATERFINANS

Tirsdag: IT svakt ned i stille marked

IT-indeksen falt med fattige 4,51 poeng til 1238,1 tirsdag, men aktiviteten var generelt lav bortsett fra i Ark, der aksjonærene hang seg på det pliktige tilbudet Getronics NV. Omsetningen i Ark sto alene for 670 millioner kroner.

Eirik Flaa
18. nov. 1997 - 21:44

Det ble ingen dramatisk dag på Oslo Børs tirsdag. Dagen var preget av lav aktivitet, en tendens som har preget markedet i etterkant av urolighetene i Asia. Mens totalindeksen endte opp 0,42 prosent til 1289,06 punkter, ble det svak nedgang for IT-indeksen som endte 1238,1 poeng - tilsvarende 0,36 prosent under mandagens sluttnotering.

Tirsdagens børsvinner ble MMP, som steg med 50 øre til 7,50. Aksjen har hatt en oppadgående trend siden selskapet meldte om fusjonsforhandlinger med et unevnt selskap.

Mer tyngde var det i dagens oppgang i Merkantildata. Aksjen steg med 8 kroner til 228 kroner.

- Merkantildata har gode muligheter til å hevde seg i IT-markedet som er spådd å vokse med 25 prosent i året, sier en analytikere til digi.no.

På tapersiden i dag finner vi igjen Ask som falt med 2 kroner til 55 kroner. Nedgangen i Ask startet fredag for halvannen uke siden da Haudemann Andersen solgte seg ned, men aksjen opplevde en mindre oppgang mot slutten av forrige uke.

- Dagens nedgang skyldes trolig at Proximas XGA projektor ble kåret til beste XGA produkt i en omfattende test i PC Magazine i USA, sier analytikeren som tidligere har vært inne på tanken om at ASK ville forsøke å kjøpe opp Proxima. Ledelsen i ASK vil ikke kommentere dette ryktet, men sier at uorganisk vekst i utlandet er en attraktiv mulighet.

Ellers ble det nedgang på 1,50 til 81 kroner for Tandberg Data-aksjen tirsdag, men analytikeren mener dette ikke behøver å bety så mye.

- Denne aksjen har et potensial til å passere hundre, sier han.

Trekker man fra omsetning i Ask i forbindelse med Getronics pliktige tilbud (670 millioner kroner) var det lav aktivitet på Oslo Børs tirsdag der det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1710,5 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.