Tiscali selger for mye ADSL

Tiscalis satte ned ADSL-prisene kraftig i september, noe kundene har oppdaget.

Tiscalis satte ned ADSL-prisene kraftig i september, noe kundene har oppdaget.

18. september gjennomførte den store Internett-leverandøren Tiscali priskutt på mellom 8 og 21 prosent på sine ADSL-linjer. Dette har gjort selskapet til en av de billigste bredbåndsleverandørene i Norge - langt under Telenor.

    Les også:

Det rimeligste abonnementet, 704/128 kb/s koster nå 329 kroner i måneden. I tillegg leverer Tiscali ADSL-forbindelser med hastigheter på 1024/256 kb/s og 2048/256 kb/s til henholdsvis 529 og 829 kroner i måneden. (Sluttprisene varierer mellom leverandør ut fra installasjonskostnad, eierskap til modemet og andre faktorer)

Mange lagt merke til priskutten - digi.no har mottatt tips om lange køer.

- Vi har opplevd en kraftigere vekst enn vi ventet, noe som er selvfølgelig er svært hyggelig. Men dette har medført noe ulemper våre eksisterende og kommende kunder, medgir Olav Sande, daglig leder i Tiscali Norge.

Fordi Tiscali er et børsnotert selskap kan han ikke gå ut med konkrete tall, men gir et glimt av kundeflommen ved å røpe at ved utgangen av oktober var det 5000 kunder som stod i installasjonskøen.

Tiscali har delvis bygget sitt eget ADSL-nett med egne bokser i halvparten av lokalsentralene der også Telenors har ADSL-utstyr. Resten av markedet når Tiscali gjennom leid kapasitet fra Telenor.

- Bredbåndsbrukere er åpenbart opptatt av pris, særlig fordi ADSL begynner nå er i ferd med å bli et massemarkedsprodukt, sier Sande til digi.no.

Det store påtrykket har skapt kø, både på kundestøtte og på installering.

- Vi har hatt en utfordring på leveranse, det tar nå noe lengre tid å få installert linje enn de fire ukene vi vanligvis overholder. Det har også blitt lengre ventetid på kundestøtte, medgir Sande.

Sande vet hva han prater om.

- Jeg håndterer en del klagene og kundestøtten personlig for å føle markedet og situasjonen direkte, forteller han.

For å møte det økte påtrykket, har Tiscali-sjefen utvidet åpningstidene og øket bemanning. Selskapet skal ansette enda flere og investerer i nytt telefonsystem

Til toppen