Tiscali skal selge sin norske virksomhet

Telekonkurransen er for tøff i Norge, synes Tiscali og legger ut sitt norske kontoret for salg.

Telekonkurransen er for tøff i Norge, synes Tiscali og legger ut sitt norske kontoret for salg.

13. februar offentliggjorde styret i Europas største Internett-tilbyder, italienske Tiscali, at de vurderte å selge sine kontorer i flere land.

Den italienske bredbåndsleverandøren skrev i sin kvartalsrapport at muligheten i Norge er små som følge av tøff konkurranse med NextGenTel og Telenor.

Tiscali har rundt 50 000 kunder i Norge, hvorav 19 000 av disse er adsl-kunder. Resten er Internettkunder via ISDN. Tiscali har ifølge selskapet også et par tusen bedriftskunder.

Tidligere har selskapet sagt at man vurderte ulike strategiske muligheter for enkelte av landene selskapet er inne i. Det vurderes nå å kvitte "selge ut ikke-kjernevirksomhet for å investere mer i kjernemarkedene til selskapet".

Nå har selskapet bestemt for å selge den norske delen av virksomheten, om de får rett pris.

Administrerende direktør i Tiscali Norge sier at ting går som normalt i selskapet til tross for signalene om at det skal selges.

- Det er business as usual for oss. Det er opp til eierne om de vil selge. De har nå signalisert at om de får en god nok pris, så selger de, sier Sande til digi.no.

Det er Tiscali som har vært en av de tøffeste pådriverne i priskrigen på ADSL her i Norge. Før jul kuttet selskapet prisene og serverte et av de aller billigste ADSL-tilbudet i markedet.

- Det avgjørende er rammebetingelsene vi kan oppnå i hvert marked, sa Tiscali-sjef Olav Sande, Tiscali-sjef til digi.no i februar. Her i Norge bestemmes dette mye av prisen vi må betale for å leie linjene til hver husstand fra Telenor. Tiscali skal derfor vurdere 2004-resultatene for å bestemme ha som skal selge i Norge.

Sande var optimist i februar:

- Vi opplever sterk vekst i Norge og vi ligger foran budsjettene for 2004. Dette viser at vi har en levedyktig virksomhet, noe som er viktig for våre kunder og leverndører.

Men i går kom dommen. Nederst i fremleggelsen av selskapets tall for første kvartal står det:

"Gruppen bekrefter de følgende mål for 2004:" Under dette følger det en liste, hvor siste punkt heter: "Salg av virksomhet i Sveits, Sør-Afrika, Norge og Sverige skal være gjennomført innen slutten av året."

I februar forsikret Tiscali-sjefen digi.no om at dersom selskapet ble solgt, var kunder garantert å få videreført sitt internett-abonnenemt, både ut bindingstid og videre fremover.

Sande var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte i dag.

Her finner du kvartalrapporten: http://investors.tiscali.com/tiscali/uploads/press/CS_1Q_04_UKfinal.pdf

Til toppen