Tiscali underbyr Telenors ADSL-pris - og gir fri bruk

Mandag kuttet Telenor ADSL-prisene. Nå kutter Tiscali enda mer og lar deg beholde den frie bruken. Her er prisene:

Mandag kuttet Telenor ADSL-prisene. Nå kutter Tiscali enda mer og lar deg beholde den frie bruken. Her er prisene:

Mandag innførte Telenor nye ADSL-priser som for de fleste brukere betyr lavere priser. Men nye kunder som ønsker fri bruk må betale mer enn de gjorde før, de lavere prisene til Telenor forutsetter at du holder deg innenfor grenser på 10 eller 30 GB overført datamengde i måneden.

Les også

Nå kutter Norges-kontoret til Tiscali, Europas største Internett-leverandør, sine ADSL-priser.


Selskapet skriver i sin pressemelding at "Tiscali kjemper mot statsmonopolismen og svarer raskt på priskutt med nye og lavere priser". Det er en sannhet med modifikasjoner, for Tiscali har ikke bygget noe ADSL-nett selv, de videreselger linjene til "statsmonopolisten" Telenor. Priskuttene kommer derfor fordi Telenor Networks kutter sine priser.

Kuttene er dype - for den mest populære 704 Kbit i sekundet-linjen kuttes prisen fra 545 til 419 kroner måneden. Dermed legger Tiscali seg under Telenor på denne "folke"-linjen - og i tillegg beholder du den frie bruken. Selskapet blir altså det klart billigste for de virkelige storforbrukerne. Tiscali har dessuten ingen installasjonsavgift hvis du gjør jobben selv.

Telenor skal ha 450 kroner måneden for en 704 Kbit i sekundet-linje, men da kan du "bare" kan laste ned 10 GB i måneden. Telenor påstår at deres målinger viser at dette er nok for 89 prosent av brukerne, for det tilsvarer at du laster ned 50 MP3-låter eller en stor spilldemo hver eneste dag. (De nye Telenor-prisene inkluderer nå det såkalte online-abonnementet som tidligere kom i tillegg)

Men skal du ha høyere fart, er Telenor billigere. Tiscali skal nå ha 619 kroner for 1 MBit, mens Telenor skal ha 550 kroner. Tiscali har dog fri bruk, men Telenors nedlastningsbegrensning er satt til hele 30 GB, noe som tilsvarer en stor film hver dag.

Men NextGenTel har vært og er fremdeles det billigste alternativet - her er prisen for en 704 KBits linje med fri bruk og høyere tilbakefart 398 kroner i måneden.

Til toppen