Tizen betaler millioner for apper

Lokker utviklere til den nye mobilplattformen.

Tizen betaler millioner for apper
Samsung skal komme med Tizen-baserte smartmobiler i år. Om det blir toppmodeller i klasse med avbildede Galaxy S III er ukjent. Nå lokker Tizen-prosjektet med pengepremier til de som vil utvikle for plattformen. Bilde: Samsung/Tizen.org

Utfordringene står i kø for nye mobile operativsystemer som forsøker å ta opp kampen med Android og iOS, som etter mange års dominerende posisjon har bygget opp et enormt app-utvalg.

Åpen kildekode-alternativet Tizen, som blant annet støttes av Samsung, Intel og Linux Foundation, forsøker seg nå med milde gaver til utviklere.

Poenget er å friste utviklere til å utvide sortimentet av tredjeparts programvare, enten ved å porte over eksisterende apper eller å utvikle noe nytt.

Tizen slik hjemskjermen fremstår i nyeste betaversjon 2.2.
Tizen slik hjemskjermen fremstår i nyeste betaversjon 2.2.

Tizen App Challenge åpnet i dag, ifølge The Next Web. De neste dagene vil de begynne å ta imot bidrag.

Ikke Norge

Dessverre ser ikke konkurransen ut til å være åpen for norske utviklere. Ifølge nettstedet er det kun deltakere fra følgende land som kan delta: Australia, Belgia, Canada (uten Quebec), Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, India, Japan, Korea, New Zealand, Filippinene, Polen, Romina, Russland, Singapore, Slovakia, Thailand, Storbritannia, Ukrania, USA og Vietnam.

25 millioner

Ordningen blir gjennomført som en konkurranse fordelt over ni ulike kategorier, med til sammen 54 vinnere og en samlet premiepott på 4 millioner dollar, tilsvarende omtrent 25 millioner kroner.

Førstepremien innen kategorier som verktøy og nytteprogramvare er på 120.000 dollar, mens spill tydeligvis er enda høyere skattet med opptil 200.000 dollar i toppremie. Det er relativt store pengepremier også til andre- og tredjeplass i hver kategori.

I tillegg skal 10 HTML5-baserte apper premieres med 50.000 dollar ekstra per stykk.

Sistnevnte er en bonus og et incitament for å utvikle nettopp en webapplikasjon. Det er fritt valg mellom å delta med native apper eller HTML5, men sistnevnte utløser altså en ekstra utbetaling hvis du vinner.

Bidragene må passere sertifiseringen for innpass til Tizen Store, og må være levert inn før november 2013. En internasjonalt sammensatt jury vil senere utpeke vinnerne.

Det er ventet at Samsung blir en av de første mobilprodusentene som lanserer en smartmobil basert på Tizen. Modellen skal etter sigende være en toppspekket enhet som lanseres i løpet av august/september.

    Les også:

Les mer om: