TELEKOM

– Tizen-telefon blir toppspekket

Samsung varsler ny lansering i høst.

Samsung vil allerede i august/september lansere en mobiltelefon basert på Tizen. Basert ppå signaler fra selskapet vil det bli deres nye toppmodell.
Samsung vil allerede i august/september lansere en mobiltelefon basert på Tizen. Basert ppå signaler fra selskapet vil det bli deres nye toppmodell. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
18. mars 2013 - 08:25

Allerede i august forventes det at Samsung vil lansere en telefon basert på Tizen, et åpent kildekode OS utviklet av 12 selskap, deriblant Intel og nettopp Samsung.

– Tizen-telefonen vil bli lansert i august eller september og det vil bli i high-end kategorien. Enheten vil bli det beste produktet utstyrt med de beste spesifikasjoner, sier Lee Young Hee som er en av sjefene i Samsungs mobildivisjon i et intervju med Bloomberg News.

Natt til fredag forrige uke lanserte Samsung sitt flaggskip, Galaxy S 4, under et spektakulært show i New York. Selskapet fikk massiv oppmerksomhet, ikke minst fordi de flydde inn tusenvis av mobil- og teknologijournalister fra hele verden for å overvære seansen. Men flere merket seg at den sørkoreanske mobilgiganten, som sammen med Apple dominerer markedet for smarttelefoner fullstendig, knapt nevnte Android med et ord.

Per i dag er det ingen Tizen-telefoner som selges på en global skala, men med mektige bakspillere som Intel, Huawei, Orange og Vodaphone håper organisasjonen bak at de vil kunne bli en sterk utfordrer til Android-økosystemet.

96 prosent av Samsung-telefonene som ble sendt ut av den sørkoreanske gigantens fabrikker i tredje kvartal i fjor, var drevet av Android. Hvordan denne fordelingsnøkkelen blir i år og neste år blir dermed spennende å følge med på i årene som kommer, men mye tyder på at Samsung forsøker å distansere seg fra Googles univers.

Som digi.no skrev på fredag, i kjølvannet av Galaxy S 4 lanseringen, er det kanskje Google og ikke Apple som nå er mest nervøs for den videre utvikling i Samsung. Om Samsung virkelig vil konsentrere sine enorme markedsføringsbudsjetter på Tizen, og konvertere sine brukere over på et nytt OS, så kan de imidlertid regne med mer konkurranse fra Google-eide Motorola. Ifølge Wall Street Journal har Googles toppledere sett på Motorola som en «forsikrings-premie» for et mer dominerende Google.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.