Tjener fett på virus

Sikkerhetsbransjen jubler over rekordoverskudd mens «farene truer».

Tjener fett på virus

Det er åpenbart store penger å hente for kriminelle som skaper ondsinnet kode, virus, botnett og spam. For personer uten skrupler må nettet fremstå som en gigantisk godtebutikk, mer eller mindre uten vakthold.

Dermed blir det gode tider også for sikkerhetsselskapene, som ikke lar seg be to ganger hvis de får anledning til å fortelle om truslene de kan beskytte deg mot.

Gjennom sine laboratorieundersøkelser og pressemeldinger melder bransjen stadig om et «økende trusselbilde», noe selskapene gjerne gjentar i regnskapsrapportene.

Som i dagens melding fra følgende sikkerhetsselskap, her gjengitt ordrett: «Trusselbildet øker - F-Secure vokser med 16 prosent første halvår».

Det samme selskapet kunne i fjor fortelle at de opplevde det verste virusåret noensinne. Deres kolleger i Symantec avdekket sågar flere trusler det året enn de foregående 27 årene til sammen(!)

Vi har ennå ikke sett sammenligninger, men 2009 fremstår ikke som noe hvileår for de datakriminelle. Conficker-ormen har alene sørget for enorme tap for de mange bedriftene som ble rammet.

At sikkerhetsbransjen gjør det godt under slike forhold er ikke overraskende.

F-Secure har de siste halve året økt inntektene med 16 prosent. Av en omsetning på rekordhøye 62,3 millioner euro, eller drøyt 543 millioner norske kroner, sitter det finske selskapet igjen med 14,1 millioner euro i rent overskudd. Det er opp 32 prosent fra samme periode i fjor.

- Dette er solid vekst tatt de økonomiske rammebetingelsene i betraktning. Ledelsen både globalt og lokalt er veldig fornøyd med tallene, sier norgesansvarlig Dag Arne Jerstad i en pressemelding.

Jerstad er samtidig rask med å gjenta at IT-sikkerheten trues av stadig nye virus og ormer.

- Vi ser at bedrifter og privatpersoner blir flinkere til å ta forhåndsregler og å sikre dataene sine mot ondsinnede angrep. Salgstallene tyder på at sikkerhet på PC og mobil blir viktigere etterhvert som datakriminelle finner nye måter å utnytte sårbarhet på.

    Les også:

Les mer om: