RESULTATERFINANS

Tjener for godt på mobile turister

EU-kommisjonen reagerer mot skyhøye mobilavgifter for turister. Det kan bety tapte inntekter for Telenor og Netcom.

9. mars 2006 - 14:32

Telenor og Netcom gjør gode penger på turistene som kommer til Norge. Når de ringer med sine mobiler tar teleoperatørene skyhøye priser uten å selv ha store kostnader ved å utføre tjenesten.

Det samme gjør andre nettoperatører i andre land, til stor frustrasjon for forbrukerne og teletilsynene rundt i Europa. Manglende internasjonalt regelverk har gjort det umulig å slå ned på de skyhøye prisene.

Telenor har inngått internasjonal roaming avtale med 299 nettoperatører i 143 land, mens Netcom har inngått tilsvarende avtaler med 380 leverandører i 164 land. Totalt skapte disse samarbeidsavtalene en omsetning på 425 millioner kroner for de to norske nettoperatørene i 2004. Turistene som besøkte Norge plukket opp regningen når Telenor og Netcom betjente sine samarbeidspartneres kunder.

Nå har EU-kommisjonen varslet at et utkast til regulering av dette lukrative markedet, som vil fremtvinge et kutt i prisene nettoperatørene kan ta. Hvis dette gjennomføres vil nettoperatørene kunne tape store inntekter, til glede for forbrukere på reisefot rundt i Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.