Tjener godt på å dele med jobbsøkerne

Tjener godt på å dele med jobbsøkerne

4U Consulting utfordrer hodejegernes lukrative geskjeft med honorar-deling.

Det lille hodejegerselskapet 4U Consulting har på bare et snaut halvår, gjort det godt i et et nærmeste støvsuget IT-marked ved å tilby høyt etterspurte kandiater til IT-bedrifter. Hemmeligheten er å lokke med fete start-bonuser til IT-folk som vurderer å skifte jobb og dusør til dem som tipser om kandiater.

Prisen på såkalte sign-on-fees, som er et beløp nye medarbeidere får ved kontraktsinngåelse, varierer fra 10.000 og helt opp til 500.000 kroner. Rekrutteringstipset til dusørjegerne vil variere fra hvor mye den enkelte oppdragsgiver er villig til å betale, men ender som regel mellom 10.000 til 20.000 kroner.

- Bare i forrige uke rekrutterte vi flere SAP-konsulenter til velrenommerte IT-selskaper, sier Ronny Kiss i 4U Consulting til digi.no.

To av kandidatene ble rekruttert fra Østerrike og Sverige, som på egen hånd hadde vært innom selskapets side. Tips om kandidater spres raskt fra folk i nettverket. Det kan for eksmpel være en som selv er ingeniør, men som kjenner en knakende dyktig SAP-konsulent. SAP-konsulenten kjenner igjen en Cobol-programmerer, og slik fortsetter ringevirkningene.

- Det er volum som driver oss, ettersom det meste av pengene går tilbake til kandidaten. Kiss forteller at selskapet med tre ansatte allerede nå tjener penger og omsetter for nesten to millioner kroner. I databasen ligger 7.094 kandidater, 671 dusørjegere, 49 aktive bedrifter og 87 kandidater formidlet via dusørjegere. 33 oppdrag med 47 kandidater er i prosess i disse dager.

Målet for 2008 er veldig ambisiøst, sier Kiss, som ikke vil utdype nærmere hva det innebærer.

- Det er volum som driver oss, ettersom det meste av pengene går tilbake til kandidaten, sier Kiss.

Forretningsideen til 4U Consulting er at det er kandidaten som skal belønnes, og ikke bare hodejegerselskapene.

Selv tar 4U Consulting et fast honorar på 15.000 kroner i tillegg til konsulenttimer for bistand og rådgivning.

Konsulentselskapet tilbyr forretningsutvikling mot organisasjoner innen salg og markedsføring, oppbygging og restruktureringer.

Medgründer Trond Støfring forteller til digi.no at selskapet på grunn av økt pågang og etterspørsel både nasjonalt og internasjonalt, må bygge ny internasjonal plattform.

Det er budsjettert med 6000 utviklingstimer og plattformen vil ligge på Oracle base, som skaleres til halvannen million brukere i uken. Planlagt lanseringstidspunkt er satt til tredje kvartal i 2008.

Kvinne 32 år, 5 år erfaring som dot.net konsulent, sign-on-fee 70.000 kroner. På 4U Consulting kan IT-folk sette prislapp på seg selv som for eksempel: Kvinne 32 år, 5 år erfaring som dot.net konsulent, sign-on fee 70.000 kroner.

Kiss mener tradisjonelle hodejegerselskaper har all grunn til å frykte konkurransen, og han erfarer en stor vekst av nye kandidater og oppdragsgivere.

- Konseptet er svært vanlig i USA og Europa, og Danmark har kommet langt på bruk av sign-on-fees, forteller Kiss.

4U Consulting benytter disse tre modellene for sign-on fee:

  • Kandidaten mottar 50 prosent ved signering og de resterende 50 prosent ved oppstart.
  • Kandidaten mottar 50 prosent ved oppstart og de resterende 50 prosent etter endt prøvetid.
  • Kandidaten mottar hele beløpet ved kontraktsignering.

    Les også:

Til toppen