RESULTATERFINANS

Tjener godt på å hjelpe helse-Norge

Bodø-selskapet tjener gode penger på elektroniske pasientjournaler, og er i ferd med å ta over markedet.

29. apr. 2008 - 08:44

På tross av store potensielle effektiviseringsgevinster, sliter store deler av helse-Norge med manglende eller inneffektive IT-systemer.

Et av områdene hvor det er stort potensiale for effektivisering, er i elektroniske pasientjournaler, og her er det et norsk IT-selskap som er i ferd med å vinne frem. Bodø-baserte Dips vinner viktige anbud, og er ifølge Dagens Næringsliv den eneste som leverte tilbud til Helse Sør-Øst.

Verken Siemens eller TietoEnator skal ha levert tilbud, selv om de jobber i denne delen av markedet og selv om rammeverdien kan få en verdi helt opptil 500 millioner kroner.

De internasjonale aktørenes fravær gir Dips fritt spillerom, og et potensielt markedsmonopol i denne delen av markedet.

- Jeg synes diskusjonen om at vi får for stor makt er unødvendig. Jeg tror ikke Norge som liten nasjon er tjent med en voldsom konkurranse i dette segmentet. Nå har vi i mange år gjennom åpne anbudskonkurranser bevist at vi har de beste løsningene sammenlignet med andre internasjonale aktører. Det norske markedet bør nå stille seg bak denne industriutviklingen og støtte oss i vår internasjonale satsning, sier Viksjø til Dagens Næringsliv.

De forskjellige sykehusregionene har tidligere slitt med utveksling og flytting av pasientjournaler på tvers av regionene på grunna v manglende kompatibilitet på tvers av systemene.

I fjor omsatte Dips for 96,7 millioner kroner, noe som var en vekst på hele 26,7 prosent. Av det ble de sittende igjen med et overskudd på 9,7 millioner kroner, noe de er godt fornøyd med.

- Vi er veldig fornøyd med tallene. De er langt over det vi har budsjettert. Hoverårsaken er at vi klarte å vinne anbudet i Helse Vest i fjor høst. Nå har vi full ordrebok og stor aktivitet, sier Dips-sjef Tor Arne Viksjø, til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.