Tjener godt på innholdstjenester

Stadig flere handler på nettet med esolutions betalingssystem og endelig er regnskapene sorte.

Stadig flere handler på nettet med esolutions betalingssystem og endelig er regnskapene sorte.

Tjenester som tv-innhold, film på nett, live-programmer, musikk og faglige fora med spørsmålstjenester er i sterk vekst på nettet.

Det har tatt tid å modnes, men eSolutions Group er et godt eksempel på at forretningsmodellen med betalbare tjenester over nett er en suksess.

eSolutions er et norsk selskap som startet like før jul 2001 med å tilby implementering av betalingsløsninger for internett-tjenester i hele Norden.

Digitale tjenester som ringetoner, spill, filmer, musikk og aviser har vært først ute. Og nå begynner Esolutions for alvor å tjene penger. Selskapet har hatt stor suksess med betalingsløsningen Payex som er en forhåndsbetalt konto for bruk til betaling over nett eller mobil.

Ifølge Aftenposten har nettjenester som er betalt med Payex økt med mellom 600 og 1000 prosent hvert år. I 2004 omsatte innholdsleverandører for flere hundre millioner kroner gjennom Payex.

eSolutions omsatte for 41 millioner kroner i 2004 med et overskudd på 3,6 millioner kroner.

Over 375.000 nordmenn har nå etablert en Payex konto for betaling over nett.

Tjenesten ble senest i september 2003 slaktet av Dagbladet.no.

– For vanskelig for brukerne og for selvsentrerte i markedsføringen, sa den gang Dagbladet.no-sjef Rune Røsten til digi.no om Payex, løsningen som avisen selv valgte for å skaffe inntekter fra brukerne.

Dagbladet innførte Payex-løsningen på blant annet sin daglige PDF-utgave av papiravisen, Blink-abonnement og en betalbar lyrikkbase.

Til toppen