JUSS OG SAMFUNN

Tjener godt på nettbokhandel

Tirsdag 17. juni feires det hos Haugen Bok i Volda.

16. juni 2008 - 12:02

Det er på dagen 10 år at de som første bokhandler i Norge gjorde det mulig for kunder å handle bøker på internett.

– Det var i tråd med vår historie og innovative ånd at vi var først ute, sier daglig leder Lars-Ove Hammer.

Haugen Bok ble grunnlagt i 1929, og var opprinnelig en lokal bokhandler i Volda. De første 40 årene ble bøkene kun solgt fra butikklokalet til det lokale markedet. På 70-tallet startet bokhandelen, som den første i Norge, tilbudet med å handle bøker per postordre.

- Det var en dristig satsning av Harald Haugen, sønnen til grunnleggeren Jostein Haugen. Bokhandelen tok skrittet fra å være en ganske alminnelig distriktsbokhandel til å satse på hele Norge som marked – fra Volda , påpeker Hammer.

Etter over 20 år med postordre tok bokhandelen nok et dristig skritt og startet salg på nett.

- Det lå naturlig for Harald Haugen å forsøke denne muligheten. Haugen bok har tradisjon for å våge å satse nytt, tenke i nye baner og å satse på ny teknologi, sier Hammer.

I de 10 årene Haugen bok har drevet sin haugenbok.no har omsetningen stadig økt, og stoppet på 103 millioner kroner i 2007 for hele bedriften.

– Det har vært en fantastisk omsetningsutvikling for nettbokhandelen, og vi er den eneste av nettbokhandlerne som har tjent penger i alle år. At vi har utviklet oss til å bli blant de største på nett, uten å ha noen kjedetilknytning, synes jeg også er noe vi skal være stolte av, sier Lars-Ove Hammer, og nevner til slutt at 10-års jubileet feires med en markering i bokhandelen og med gode tilbud på nettbokhandelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.