Tjener ikke nok på åpen kildekode

eZ Systems-sjef Aleksander Farstad har vokst fort på sin gratis-modell, men nå må han kutte.

Tjener ikke nok på åpen kildekode

eZ Systems-sjef Aleksander Farstad har vokst fort på sin gratis-modell, men nå må han kutte.

På bare syv år har det lille Skien-baserte utviklingssselskapet eZ Systems klart å bre ut sin publiseringsløsning basert på åpen kildekode til 198 partnere eller 34 000 aktive brukere i over 130 land.

Programvaren for webpublisering, e-handel og intranett er basert på PHP-teknologi, og er nå lastet ned over to millioner ganger.

Selskapet har investert stort for å bygge opp kontorer i både Oslo, Dortmund, Skien, København, Brussel, Paris, Lyon, Vancouver og Odessa.

Men det tar tid for selskapet å bli lønnsom. Fredag ble det kjent at eZ Systems nedbemanner, og har sagt opp seks ansatte i hovedkvarteret i Skien.

På spørsmål fra digi.no svarer eZ System-sjef Aleksander Farstad at det på ingen måte er noen dramatikk i nedskjæringen.

– Butikken går bedre enn noen gang, og har fått en rekke nye kontrakter slik at vi etter planen kan gå i pluss på månedsbasis i løpet av året. At vi nå kutter stillinger er ganske enkelt fordi vi er ferdig med de største investeringene og jobben med å bygge merkevare. Det er derfor naturlig at vi nedskalerer og setter fokus på andre ressurser, sier Farstad.

eZ Systems fikk i sommer nytt styre, som har lagt opp til en reorganisering i selskapet som i dag har 85 ansatte.

Nedskjæringen av stillinger gjelder forskjellige roller, men Farstad presiserer at to av stillingene har vært innleide tjenester som blant annet webdesign.

Regnskapet for 2005 viser en omsetning på 11,2 millioner kroner, og et resultat før skatt på minus 4,3 millioner kroner.

Omsetning vokste til 20 millioner kroner i 2006 og et resultat på minus 12,8 millioner. I år tror finansdirektør Tom Rogn i eZ Systems at omsetningen vil ende på i underkant av 30 millioner kroner, men fortsatt med et betydelig minusresultat.

Til toppen