BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tjener mer på lure løsninger

Leverandøren av intelligente telefoniløsninger, Consorte, kan vise til et halvårsresultat med sterk vekst, både på inntekts- og utgiftssiden. Nå skal selskapet eksportere løsninger til Sverige og Danmark.

Frode Eriksen
30. aug. 2000 - 14:33

Første halvår kunne Consorte notere seg for en omsetning på 13,7 millioner kroner, som er en vekst fra 3,4 millioner for hele 1999. Samtidig økte minusen i selskapets driftsresultat fra 10,2 millioner for hele 1999 til 19 millioner kroner første halvår.

Så langt er det bare den norske delen av selskapets virksomhet som har gitt selskapet penger i kassa, men som følge av en nylig gjennomført emisjon som skaffet selskapet 50 millioner kroner, skal selskapets konsept eksporteres til Sverige og Danmark der driftselskapene ventes å være operative i fjerde kvartal.

Consortes løsninger er spesielt rettet mot bedrifter som har en utstrakt kundekontakt via telefonen og løsningene effektiviserer denne kontakten ved å utnytte ledige ressurser i nettet. Consorte tar også på seg selskapets telefontrafikk ved å være egen teleleverandør.

Conserte ble startet av folk fra Telenor Forskning og Utvikling, og har jobbet i to år med å utvikle telesentral-løsninger.

Løsningen ble solgt første gang i 1998, noe som betyr at 1999 er selskapets første hele driftsår. I vår har selskapet inngått distribusjonsavtaler med Posten/SDS og Enitel, noe som også bidrar til å spre selskapets produkter til andre kundegrupper der selskapet så langt ikke har vært representert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra