RESULTATERFINANS

Tjener mest av alle

Lønnsfest for Larry Ellison og Oracle.

Dollarmilliardær Larry Ellison har blant annet kjøpt den sjette største av de åtte hovedøyene på Hawaii for noen av pengene han har tjent på Oracle.
Dollarmilliardær Larry Ellison har blant annet kjøpt den sjette største av de åtte hovedøyene på Hawaii for noen av pengene han har tjent på Oracle. Bilde: All Over Press
1. juli 2013 - 15:15

Oracle-gründer Larry Ellison (68) er fortsatt USAs best betalte konsernsjef, uansett bransje.

I fjor sopte han inn 96,2 millioner dollar i lønn, frynsegoder og bonus. Det inkluderer aksjeopsjoner verdt 90,7 millioner dollar.

Etter å ha ledet Oracle siden starten i 1977 er han verdens femte rikeste med en anslått formue på 43 milliarder dollar.

IKT på topp

IT, teknologi og telekom er for øvrig svært synlige bransjer på listen over USAs 200 best betalte toppledere, ifølge en oversikt presentert av New York Times i helgen.

Den favner blant annet selskaper som Yahoo, Intel, eBay, Salesforce, Qualcomm, Hewlett Packard, IBM, Adobe, EMC, Western Digital, AT&T og Cisco.

Marissa Mayer som i fjor gikk til Yahoo fra Google utmerker seg ved å gå rett inn på 9. plass på listen over USAs beste betalte toppledere. Med sine 36,6 millioner dollar i kompensasjon er hun også den best betalte kvinnelige topplederen.

Finansdirektør Safra Catz i Oracle tjente imidlertid enda mer med 42 millioner dollar, men som nestkommanderende i selskapet er hun ikke inkludert på listen over toppledere. Også kollega Mark Hurd fikk 42 millioner dollar som Larry Ellisons nestkommanderende.

16 prosent opp

Tidligere i år kom New York Times med en oversikt over de 100 best betalte topplederne. Den oppga at median-utbetalingene hadde økt 3 prosent mot året før, skriver Bloomberg.

Den oppdaterte listen som kom lørdag, der oversikten er utvidet til 200 ledere, viser imidlertid at lønnsutbetalingene til USAs best betalte toppsjefer i realiteten økte 16 prosent siste år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.