JUSS OG SAMFUNN

– Tjener milliarder på Android i 2012

Microsofts patentavtalter vil bli lukrative for selskapet.

Microsoft-sjef Steve Ballmer har grunn til å være fornøyd med inntektene fra Android, mens han venter på at Windows Phone skal gi avkastning.
Microsoft-sjef Steve Ballmer har grunn til å være fornøyd med inntektene fra Android, mens han venter på at Windows Phone skal gi avkastning. Bilde: Reuters
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. sep. 2011 - 09:52

Microsoft har det siste året inngått en rekke patentavtaler med leverandører av blant annet smartmobiler og nettbrett som er utstyrt med Android.

Hva slags patenter det er snakk om er derimot ikke offentlig kjent, men analytikere ved Goldman Sachs har likevel beregnet at Microsoft vil motta mellom tre og seks dollar per Android-enhet som selges av de åtte selskapene som til nå har inngått en slik avtale med Microsoft. Dette skriver Business Insider.

Analytikerne i Goldman Sachs mener at Microsoft i løpet av Microsofts regnskapsåret 2012, som varer fra 1. juli i år til 30. juni 2012, vil ha en omsetning fra de Android-relaterte patentavtalene på 444 millioner dollar – omtrent 2,6 milliarder kroner.

Business Insider mener at dette er en tom seier for selskapet. Det er ventet at Microsoft vil omsette for 75 milliarder dollar i regnskapsåret 2012.

– Så pengene det får fra Android er nesten ingenting, spesielt når du tar i betraktning den enorme skaden Android gjør med Microsoft dominans som plattform for databehandling, skriver Business Insider.

Google har uttrykt sterk misnøye med disse avtalene og kaller det hele for utpressing fra Microsofts side.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.