Tjener mindre, men ansetter flere

Vanligvis kutter man når tallene blir svakere, men Steria-sjef Kjell Rusti gjør det motsatte.

Tjener mindre, men ansetter flere
Bilde: Harald Brombach

IT-konsulentselskapet Steria omsatte for 361 millioner kroner i Norge i løpet av årets første halvår, en økning på 17 prosent fra i fjor.

Samtidig legger ikke selskapet skjul på at de opplever utfordrende tider.

- Markedet er jevnt over ganske tøft, men vi har vært både dyktige og heldige, sier norgessjef Kjell Rusti til digi.no.

Kontrakter med størrelser som Statens pensjonskasse, DNB og Telenor trekkes av Rusti frem som viktige bidrag til det han kaller en fantastisk omsetningutvikling, som sammen med den danske avdelingen er best i hele konsernet.

På den negative siden melder selskapet om en klar reduksjon i etterspørsel. Spesielt gjorde det seg gjeldende i første kvartal.

- Andre kvartal ble noe bedre. Juni var en veldig god måned, mens vi nå venter på resultatene fra august. Det er alltid en tøff periode etter sommeren. Her i Norge er nesten ikke markedet i gang igjen før skolen starter, sier Rusti.

Steria oppgir ikke tall for lønnsomheten i Norge, kun for konsernet som helhet. Internasjonalt faller selskapets driftsresultat til 6,9 prosent, ned 0,2 prosentpoeng fra i fjor.

Kjell Rusti velger å kalle det norske resultatet «godt etter forholdene».

- Det blir en tilbakegang i forhold til i fjor, men isolert sett er det et veldig godt resultat etter markedet.

Ansetter flere

Selskapet melder at de nå har rekruttert 73 av de totalt 100 de tidligere har sett for seg å ansette inneværende år. I dag teller Steria Norge 420 ansatte. Planen er å fortsette rekrutteringen utover høsten.

- Vi kommer til å lande veldig nær hundretallet på nyrekrutteringer, bekrefter Kjell Rusti, som opplyser at selskapets turnover er ned mot eller under fem prosent.

    Les også:

Les mer om: