Tjener på Apples kamp mot Samsung

Hynix opplever oppgang i ordrer og aksjekurs.

Hynix er verdens nest største leverandør av NAND-flashminne. Bilde viser en memristor utviklet i et samarbeid mellom HP og Hynix.
Hynix er verdens nest største leverandør av NAND-flashminne. Bilde viser en memristor utviklet i et samarbeid mellom HP og Hynix. (Bilde: HP)

Hynix opplever oppgang i ordrer og aksjekurs.

Ifølge Wall Street Journal er det den koreanske minneleverandøren Hynix som plukker opp ordrene som Apple tidligere plasserte hos Samsung.

Avisa siterer en person «som kjenner situasjonen godt». Vedkommende sier at Apple de siste månedene har økt sine bestillinger på både mobil DRAM og NAND flashminne. Apple, Samsung og Hynix har alle nektet å kommentere påstanden.

Analytiker John Park i Daishin Securities sier til avisa at Apple iverksatte tiltak for å minke sin avhengighet av komponenter fra Samsung i annet halvår i fjor. Tiltakene ble forsterket etter hvert som patentstriden ble trappet opp. Park mener ordretapet ikke får særlig økonomisk betydning for Samsung, siden de har mer enn nok pågang fra annet hold, ikke minst fra sin egen produksjon av smartmobiler.

Det som skjer, ifølge Bloomberg, er at etterspørselen etter NAND flashminnebrikker øker, og at prisene ser ut til å drives oppover.

På børsene i Seoul, Tokyo og New York opplevde alle leverandører av NAND-flashminnebrikker kraftig kursoppgang fredag.

I Seoul økte Hynix med 7,7 prosent, Samsung med 4,5 prosent.

I Tokyo økte Toshiba med 7,3 prosent.

I New York torsdag økte Micron med 7,8 prosent og SanDisk med 8,4 prosent.

Jeff Kang, en annen analytiker i Daishin Securities, bekrefter overfor Bloomberg at striden mellom Samsung og Apple bidrar til Hynix’ kursoppgang.

Til toppen