BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tjener penger på nett

Firmaet WebOn A/S har søkt om å få kreativitetsprisen for 1998. Firmaets handlekurvløsning for Internett kan gi bra fortjeneste dersom handel over nett begynner å ta av.

Liv T. Mytting
8. jan. 1998 - 10:57

WebOn A/S er navnet på et lite firma i Vestfold som lever av å tilby handelsløsninger på Internett. I dag har de ti ansatte i Tønsberg som arbeider med support og utvikling av programvaren.

Nylig stiftet de et datterselskap i Uddevalla i Sverige og de har i dag et forhandlernett bestående av ti partnere både i Norge og Sverige. Disse jobber utelukkende med å selge produktet. I dag har de lisensiert 75 handelsløsninger totalt i Skandinavia. Nå jobber selskapet med å etablere partnere i utlandet. Morten Snørsvald bekrefter overfor digi.no at de har helt konkrete samtaler med distributører på gang.

Selskapet ble startet opp høsten 1995 av fem aksjonærer og to programmere som begge kom fra selskapet Linhard Computer Systems, blant dem gründeren Jon Anders Aas-Haug. Snørsvald ble med etter tre-fire måneder, også han hadde tidligere arbeidet i Linart.

De begynte med en gang å fokusere på netthandel.

- Det var ikke mange andre som skjønte hva vi drev med på den tiden. Da vi hadde vår løsning ferdig til bruk i Mars 96 var det såvidt jeg vet ingen andre i Norge som hadde utviklet noe tilsvarende, sier Snørsvald.

WebOn satser på å tjene penger på salg og lisensiering av programvaren. Selskapet har helt fra starten klart seg uten ekstra kapital og gikk de to første årene i null. Andre halvdel av 1997 begynte de å tjene penger, og i 1998 regner administrerende direktør Jon Anders Aas-Haug med at de vil omsette for omkring syv millioner kroner.

Firmaet har klokkertro på at netthandelen skal ta av og forventer en omsetning på 17-18 millioner i 1999.

WebOn konsentrer seg i dag om å utvikle handelsløsningen videre. Samtidig tar de på seg totalprosjekter for kunder som vil ut på nettet, med design, drift og serverplass. Kundene kan bestemme hvor mye de ønsker å gjøre selv eller sette ut til andre, for eksempel et reklamebyrå.

Siste nytt fra WebOn er en kjøpesenter-løsning kalt WebOn Plaza. Denne pakken gjør det mulig å etablere et sett med butikker på nettet som kan fungere som et virtuellt kjøpesenter.

- Det første nettstedet som tar i bruk denne løsningen, jobber vi med nå. Lanseringen vil skje i løpet av et par måneder, sier Snørsvald.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.