Tjener penger på nettsalg i Norge

Harald Marthinussen, sjef for databutikksenteret Gigashops.com har satset på partnere og leietakere. Nå tjener han som en av de første penger på netthandel.

Harald Marthinussen, sjef for databutikksenteret Gigashops.com har satset på partnere og leietakere. Nå tjener han som en av de første penger på netthandel.

Etter en oppstart i fjor høst tjener nå Internett-butikksenteret Gigashops.no penger. Foreløpig er tallene beskjedne, men selskapet er trolig den første selvstendige Internett-butikken i Norge som tjener penger. Ikke oppsiktsvekkende skjer dette på salg av dataprodukter.

Harald Marthinussen, sjef og gründer av KK88 og flere andre dataselskaper, spenner dermed ben på de vanlige forhandlerne som kjemper mot blant annet IBM og Compaqs planer om direktesalg med nebb og klør.

Les om de store PC-leverandørenesdirektesalg:


Compaq starter norsk direktesalg
IBM starter Internett-salg i Europa
Dell må selge mer enn PC-er
Også HP starter direktesalg

Gigashops-sjefen forklarer de sorte tallene med valgene han gjorde før oppstarten. Gigashops.no er nemlig ikke en vanlig butikk, men et handlesenter der enten Gigashops.no, partnere eller leverandører selv eier butikkene. Han tjener derfor penger både på varesalg, utleie av plass og tjenester.

Hvem som leier og hvem som eier de forskjellige butikkene vil han ikke ut med.

Men Marthinussen insisterer på at selskapet går i pluss uten hjelp fra KK88 eller noen av de andre selskapene. Og det skjer uten lån eller eksterne investorer.

- Vi omsetter for noen millioner kroner i måneden og hadde et overskudd på 100-150.000 kroner i første kvartal. Dette er en beskjeden start, men Internett-handelen vil vokse dramatisk i årene fremover, særlig fra bedrifter som effektiviserer, sier Marthinussen til digi.no.

Marthinussen forteller at det foreløpig er svært få som handler, men trafikken er stor og skaper mer handel enn hva som er synlig ved første øyekast.

Gigashops.no
Gigashops.no-forsiden er utformet som et hjul med 15 butikker, blant annet IBMshop, Compaqshop og Toshibashop. Hver butikk fører hele eller neste hele varesortimentet til leverandøren. Handlesenteret har en felles handlekurv og prisene, hevder Gigashops, er noen av de laveste du får i Norge. De fleste av varene blir sendt ut direkte fra importør eller distributør, men du kan også hente på KK88 på Ski eller på Posten.

- En gjennomsnitlig besøkende oppfører seg som på et vanlige kjøpesenter. Han ser på 20-30 varer i hver butikk, er innom 5-7 butikker på Gigashops.no, men bare to prosent handler. Det vi ser er at mange samler varer i handlevognen og skriver ut listen. Den blir så levert til en sjef for godkjenning og vi får den på faks etterpå, forteller Marthinussen til digi.no.

- Mange innkjøpssjefer og ansatte har ennå ikke lov å handle på Internett, men må skrive ut papir, forteller Gigashops-sjefen.

Marthinussen planlegger å rulle ut en blåkopi av handlesenteret i Danmark og England - trolig til høsten.

- Vi har laget innholdet og systemet for automatisk oppdatering og det går raskt å oversette tekst og forsider. Utlevering av varer vil skje fra importør/distributør som i Norge, forteller han.

Til toppen