Tjener rått på nettauksjoner

Netthandel-sjef Einar Øgrey Brandsdal tjener gode penger på nettauksjons-handel.

Det tidligere konkursrammede nettauksjonsstedet Netthandelen, opplever nå en rekordstor omsetning.

For to år siden slet den unge gründeren Einar Øgrey Brandsdal med marginene. Men siden 2005 har det vært vekst ved at stadig flere forsøker auksjon i stedet for å oppsøke tradisjonell varehandel. I fjor økte omsetningen med 18 prosent mens resultatet før skatt økte med mer enn 90 prosent sammenlignet med 2005.

Netthandelen.no fikk en omsetning i 2006 på nærmere 278 millioner kroner og et resultat før skatt på nær 18 millioner kroner. Det er det beste resultatet Netthandelen.no noensinne har oppnådd.

På Netthandelen.no er det kundene som bestemmer prisen. Alle produkter starter på én krone. Deretter er det opptil markedet - altså forbrukerne - å avgjøre prisen. I motsetning til mange andre tåler Netthandelen. no at varene av og til selges til spottpriser.

- Hemmeligheten er at vi importerer varene selv, og unngår dermed mange undøvendige og fordyrende mellomledd. Vi kan i praksis selge en vare for 10-15 kroner som den tradisjonelle varehandelen må ha 40-50 kroner for om det skal svare seg, sier Øgrey Brandsdal .

Netthandelen.no har et utvalg som spenner fra nattkjoler, båter, sportsklær, sko, stereoanlegg, varmepumper, hus, leiligheter, flatskjermer, truser, musikkutstyr, navigasjon og sesongbetonte produkter.

Netthandelen.no har mer enn 500 000 registrerte «auksjonister» og forventer en omsetning i år på 300 millioner kroner og et resultat før skatt på 20 millioner kroner.

Til toppen