Tjener rått på nettet

Det er ikke bare tapsprosjekter i Den nye økonomien. Nettmegleren Net Fonds tjener rått med penger og har en driftsmargin på 40 prosent.

Det er ikke bare tapsprosjekter i Den nye økonomien. Nettmegleren Net Fonds tjener rått med penger og har en driftsmargin på 40 prosent.

I motsetning til mesteparten av internettbransjen tjener Net Fonds ASA rått med penger på nettmegling.

- Vi regner med å omsette for 40 millioner kroner i år, sier Rolf Dammann til digitoday.no.

- Å gå med overskudd er et viktig kriterium for oss, personlig orker jeg ikke å holde på med dette hvis vi skal tape penger. Jeg er såpass konservativ. Det er artig å drive denne butikken, og vi har tenkt å holde på lenge.

Dammann pansatte huset for å ta opp et lån på to millioner kroner til driftskapital da de startet opp i 1997.

Net Fonds har kun 11 ansatte, mindre enn de fleste andre nettmeglere. De har økt bemanningen noe etter at de tilbød handel i Tyskland og USA, men allerede i første måned ga investeringen positivt dekningsbidrag.

- Vi er meget stolte av at vi klarte 75.000 kroner i dekningsbidrag i den første måneden vi tilbød handel i USA. De faste kostnadene øker som følge av at tidsforskjellen til USA og at vi må ha bemanning på kontoret hele tiden.

Men Dammann tror ikke at den høye driftsmarginen varer evig. Nye konkurrenter og økt markedsføring fra de største aktørene kan presse marginene:

- Se på E-Trade Norge. De satser tosifrede millionbeløp på markedsføring. Fortsatt har de en vesentlig lavere markedsandel enn oss, men jeg forventer at de vil ta innpå. I stedet for å pøse ut på markedsføring velger vi å fokusere på sikker drift.

Dammann tviler på at kurtasjen blir noe særlig lavere enn den er nå. Han peker på det faktum at Norge er et av de billigste landene for å handle aksjer i. De største nettmeglerne andre steder i verden ligger fortsatt en del høyere enn hundrelappen det koster for å handle i Norge.

- Våre konkurrenter går break-even uten å ta hensyn til markedsføring, derfor tror jeg ikke det er særlig rom på nedsiden. Det er begrenset hvor lenge aktørene kan subsidiere tilvekst av nye kunder ved å drive med tap, avslutter Dammann.

Til toppen