FORBRUKERTEKNOLOGI

Tjenestene det unike ved Microsofts stue-OS

Det som mest skiller Microsoft nye mediesenter-løsning fra alternativene, er innholdstjenestene fra partnerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2005 - 15:02

De første PC-ene med Microsofts første norske utgave av Medie Center-versjonen av Windows XP kommer i salg i butikker som Elkjøp i morgen.

Mediesentermaskiner eller stue-PC-er er datamaskiner spesielt tilpasset visning av medieinnhold, slik som film, bilder og musikk. Dessuten bør en stue-PC ha minst to tv-mottakere, støtte for en elektronisk programguide (EPG) og fjernkontroll, samt gode opptaksmuligheter.

Dette er funksjonalitet som stort sett er felles for en rekke programvareprodukter, uavhengig av prisklasse og operativsystemplattform. I artikkel nevnt nedenfor er en rekke slike løsninger beskrevet.

Her er valgene når PC-en skal inn i stua

Det som derimot skiller den norske Windows XP Media Center Edition 2005 fra konkurrentene, er de norske tjenestene brukerne får tilgang til ved hjelp av Microsofts løsning.

Microsoft har knyttet til seg en rekke innholdsleverandører som skal levere norske tjenester til brukerne av Media Center-basert PC-er, enten gratis eller mot betaling.

Deler av arkivene til NRK og TV2 er tilgjengelige, mens blant annet innhold fra TVNorge er tilgjengelig gjennom "My Station". Brukerne kan velge mellom flere hundre leiefilmer fra SF-anytime og Filmarkivet, eller bestille papirkopier av fotografier fra FotoKnudsen ved hjelp av fjernkontrollen.

Dessuten gjør TvOnTime det mulig for brukeren å klargjøre tv-opptak opptak via Internett fra enhver nettilknyttet PC eller mobiltelefon.

Om dette er godt nok til at brukerne vil betale nærmere 10.000 kroner for de enkleste mediesenter-PC-ene, vil tiden vise. I USA, hvor denne typen maskiner er blitt tilbudt i flere år, går salget tregt.

    Les også:

digi.nos søsternett, Dinside.no, har testet Windows XP Media Center Edition 2005. Denne testen kan du lese her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.