Tjenestenektangrep: SSB utsetter å publisere statistikk

Torsdag ble flere virksomheter rammet av et dataangrep. Statistikk som Statistisk sentralbyrå skulle publisere fredag, blir av den grunn lagt ut mandag isteden.

Statistisk sentralbyrå (SSB) utsetter å publisere statistikk fredag på grunn av torsdagens tjenestenektangrep. Her administrerende direktør Geir Axelsen.
Statistisk sentralbyrå (SSB) utsetter å publisere statistikk fredag på grunn av torsdagens tjenestenektangrep. Her administrerende direktør Geir Axelsen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Torsdagens tjenestenektangrep gjorde at statistikkbyrået ble usikre om nettsidene ville fungere som normalt fredag morgen. Derfor blir publiseringen av fredagens statistikk flyttet, og dette har de opplyst om å nettsiden sin.

– Vi er opptatt av likebehandling og at alle brukere får statistikk samtidig klokken 8. Det er standard prosedyre for oss å utsette publisering dersom vi opplever forsinkelser eller problemer, sier Jon Olav Folsland, seksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen i SSB, til NTB.

– Det handler om å gi forutsigbarhet til brukerne våre, legger han til.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ble også torsdag rammet av angrepet. Da uttalte etaten at de kjente til hvem som hevder å stå bak, men ville ikke uttale seg om hvem det var, ei størrelsen på angrepet.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.