RESULTATERFINANS

Tjente fett på Rikshospitalet

Nettverks- og datakombedriften UMI AS, satt igjen med 3 millioner kroner i løpet av årets 5 første måneder. Det er mer enn selskapet klarte i hele 1997. En kontrakt på installasjon av datanettverkskontrakt på Rikshospitalet som selskapet inngikk i februar er hovedårsaken til det gode resultatet.

Eirik Flaa
12. juni 1998 - 18:07

digi.no skrev tidligere i år om tønsbergsbedriften UMI, som kapret kontrakten om datanettleveransen til Rikshospitalet foran nesen på giganter som Skrivervik Data, Merkantildata, ABB og Siemens Nixdorf. Etter det digi.no forstår, var totalverdien på kontrakten i området 25-26 millioner kroner, og dette har gitt store utslag på UMIs driftsresultat for årets første fem måneder.

Selskapet har omsatt for 40 millioner kroner - hvorav 17-18 millioner kommer fra sykehuskontrakten. Så langt sitter selskapet igjen med drøye tre millioner på driften.

UMI tror fortsatt på vekst, men regner med at selskapet i tiden framover vil vokse jevnt og ikke i samme tempo som siste halvår skulle tilsi.

- Målet er å være rustet mot lavkonjunkturer. Derfor unngår vi å ekspandere over evne, sier markedssjef i selskapet, Dag Schøning-Olsen, til digi.no. Han regner likevel med at selskapet for året som helhet vil passere 80 millioner i omsetning med 10 prosent driftsmargin.

UMI er et heleid datterselskap av Wang Global og er direkte styrt fra London, likevel er ledelsen stadig vekk blitt kontaktet av beilere som ønsker å kjøpe selskapet.

- Vi har blitt kontaktet flere ganger, men vi er ikke til salgs så lenge vi kan levere resultater, sier Schøning-Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra