Tjente lite på OL-video

NBC kan ha gått glipp av store inntekter i forbindelse med kanalens OL-sendinger på internett.

Selskapets beslutning om å begrense antallet olympiske øvelser på nettstedet NBColympics.com har irritert sportsinteresserte amerikanere. Samtidig rammes medieselskapet også økonomisk.

    Les også:

Nettstedet har tjent bare 5,75 millioner dollar, om lag 31 millioner kroner, på videoannonser i tilknytning til OL-sendingene, anslår analyseselskapet eMarketer Inc.

Videotjenester som Youtube har lenge slitt med å tjene penger til tross for enorme besøkstall, men det finnes eksempler som viser at annonser i dette segmentet er i ferd med å bli mer lønnsomt.

NBC-konkurrenten CBS Sports omsatte videoannonser for 23 millioner dollar, eller rundt 125 millioner kroner. Det skjedde i forbindelse med en basketball-turnering de tilbød på nettet tidligere i år, melder selskapet.

NBC kan ha tabbet seg ut på flere måter, mener analytikere som Wall Street Journal har pratet med.

For å sørge for eksklusivitet til enkelte TV-annonsører, valgte de å ikke tilby live nettvideo av noen av lekenes mest attraktive øvelser. NBC maktet heller ikke distribuere videoene sine bredt blant andre nettsteder, noe som kunne ha gitt et kraftig løft i antall seere.

    Les også:

Til toppen