Tjente mer selv om omsetningen falt

Fujitsu Siemens Computers jobber fortsatt med å gjenoppbygge selskapet.

Tjente mer selv om omsetningen falt

Fujitsu Siemens Computers jobber fortsatt med å gjenoppbygge selskapet.

I det norske PC-markedet var det Fujitsu Siemens Computers som falt mest, med en volumnedgang på hele 31 prosent sammenlignet med året før.

    Les også:

Selskapet har nå lagt frem foreløpige tall for regnskapsåret 2007, og i den forbindelse bekrefter selskapet at det har vært en tøff konkurranse i det europeiske PC-markedet.

Som en følge av det falt omsetningen med 4,9 prosent, og den endte dermed på 6,6 milliarder dollar. På tross av det, økte selskapet overskuddet med 15 prosent fra 91 til 105 millioner euro.

Fujitsu Siemens Computers mener at både omsetningsnedgangen og overskuddsøkningen skyldes at selskapet fortsatt er midt inne i en større strategisk omlegging.

- I løpet av det siste året har vi gjenoppbygget selskapet for å bli den ledende europeiske leverandøren av IT-infrastruktur. Arbeidet er så godt som fullført, men vårt nye ansikt og vår nye identitet må bli endel av selskapets sjel først, sier Brand Bischoff, administrerende direktør i Fujitsu Siemens Computers, i en pressemelding.

Selskapet trekker frem at produkter som TV-er og PDA'er er tatt ut av produktporteføljen, og at vedlikeholdstjenester rundt maskinvaren er satt ut til partnere.

Samtidig så har økt fokus på selskapets Primergy-servere og mobilitetsprodukter gitt selskapet en kraftig vekst. Selskapet trekker blant annet frem at de hadde en vekst på hele 19,8 prosent i det globale servermarkedet i fjorårets fjerde kvartal.

    Les også:

Til toppen